r
Nosalty Logó

Csirkés zurbani

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Csirkés zurbani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 2567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1342 micro
  • β-karotin
    4206 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    3882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1114 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    5367 micro
  • β-karotin
    16822 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 2567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Elkészítés

A zurbanihoz

  1. Egy nagy lábasba 1 liter vizet öntünk, beledobjuk a leveskockákat, felforraljuk, majd mehetnek bele a csirkecombok is.
  2. Hozzáadjuk a babérleveleket, a sót, a fahéjrudakat, a garam massalát, és puhára főzzük a combokat.
  3. Ha a combok puhák, kivesszük az alapléből és félretesszük. Az alaplébe szórjuk a mazsolát, mogyorót, fél csokor koriandert, a lereszelt répát, majd a rizst, és puhára főzzük.
  4. A vöröshagymát karikákra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk. Forró olajban egymás után megsütjük őket.
  5. Ha a rizs megfőtt, leszűrjük, kevés ételfestékkel színezzük, és a combokkal, sült hagymával-burgonyával, a csípős szósszal és a salátával tálaljuk.
  6. A csípős szószhoz egy aprítógépbe dobjuk a chiliket, a felkockázott paradicsomot, a koriander felét, a fokhagymát, majd sózzuk, és belefacsarjuk fél citrom levét. Fél deciliter vízzel felöntjük, majd ledaráljuk.

A csípős szószhoz

  1. A céklát forró sós vízben puhára főzzük, majd ugyanabban a vízben két tojást keményre főzünk.
  2. Egy tálba szórjuk a salátakeveréket, a főtt, majd felkarikázott céklát-tojást, néhány szem felkarikázott paradicsomot és citromot, és készen is vagyunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4305
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Magyarországra jöttem című sorozatunk következő vendéglátója a 20 éves szomáliai egyetemista és modell, Kafiya Said Mahdi, aki mindössze 15 évesen menekült Magyarországra. Kafiya a dél-szomáliai Qoryoley-ben nőtt fel az édesanyjával, a mostohaapjával és hat testvérével. A háború mindig jelen volt az életükben. Vér szerinti apja férjhez akarta adni, amikor 14 éves lett, de Kafiya arról álmodott, hogy kitör a nőkre kényszerített elnyomott szerepből, és továbbtanul. Mindezt országa szigorú törvényei és kultúrája miatt nem tudta volna megtenni, így szökésével számtalan nehézséget kellett leküzdenie. Menekültként érkezett Magyarországra, és a sikerhez vezető út apró és fájdalmas lépésekkel indult egy fóti gyermekotthonban. Mostanra sikeres fotó- és kifutómodell lett, történetéről szólt a 2018-ban készült Könnyű leckék című dokumentumfilm, és tavaly a Marie Claire címlapján is szerepelt. Kafiyával egy zurbanit készítettünk, ami eredetileg Jemenből érkezett Szomáliába (Jemen állam Délnyugat-Ázsiában, az Arab-félsziget délnyugati peremén fekszik. Az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb országa – szerk.) zurbian néven, de gyakran készítik el ünnepnapokon vagy vendégeknek. Marhahússal szokták főzni, mivel ez úgy nagyon sok idő lenne, ezért most csirkéből készítette.

Hozzávalók

A zurbanihoz

A csípős szószhoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek