Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindent bele egytálétel

Mindent bele egytálétel
Mindent bele egytálétel
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a "lássuk csak, mi is van itthon" kezdetű mondatból született.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Aki szereti könnyebben, az a kolbászt helyettesítse rengeteg zöldséggel: kaliforniai paprikával, cukkinivel, paradicsommal, brokkolival, karfiollal, répával, zellerrel. A hagymaimádók nyugodtan növelhetik a vörös- és fokhagyma adagját, még a fokhagyma is édesen omlóssá párolódik a római tálban.

Nem ajánlom négy főre, mert miután a 3 fő megette a tányérján lévő adagot, elkezdik piszkálni az asztal közepén lévő tálat, ami folytán abban egyre kevesebb és kevesebb étel marad, végül mind elfogy. És sokkal jobban esik a tálból szemezgetni. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, a hagymákat hámozzuk meg, a krumplit hasábokra, a fokhagymát gerezdjeire, a vöröshagymát szintén hasábokra vágjuk.
  2. A csirkecomb-filét nagyobb csíkokra vágjuk, a császárszalonnát szintén, a kolbászt pedig karikára. Aki nem szeretné, ha a végén füstölt, zsíros legyen a kolbásztól, kihagyhatja.
  3. A hozzávalókat egy római tálba pakoljuk, ügyelve arra, hogy jól elkeveredjenek egymással.
  4. A végén 2 löttyintésnyi olívaolajjal meglocsoljuk (vagy egy kevéske simával), rátesszük a tetejét, és sütőbe tolva 1 óra 20 percig sütjük, utána pedig fedő nélkül 10 percig pirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 376
elküldve: 3
receptkönyvben: 338
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
987 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-csirkés egytálétel, burgonyás-szalonnás csirkefalatok római tálban

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hó Virág
Hó Virág Mon, 2014-10-27 19:35

Kedves szakács társam! Nagyon szemezek a recepttel, de nincs római tálam... ha tepsiben sütöm meg alufóliával letakarva, lehet ugyanolyan jó?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-02-10 18:30

Kedves deka!
Örülök, ha sikert aratott! Kellemes ejtőzést kívánok a kiadós étel után!
Rose :-)

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Sun, 2012-08-26 05:23

Kedves Háziasszony, Ön valóban 8 fej fokhagymát ajánl egy 3 fős ételbe? Elképzelni nem tudom, hogy az eredmény ehető legyen, hiszen ez brutális mennyiség! Véletlenül fej helyett nem gerezdet akart irni? Egyébként a recept kitünő. Köszönöm, ha válaszol. Üdv.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-08-26 15:09

Kedves Szakács társam!
A fokhagyma valóban 8 fej, de KICSI. Nagyon kicsi. Normálból elég a 4, de higgye el nekem, a római tálban párolt fokhagymának párja e földön nincs :-) Azért egy picit belejavítok a hozzávalók listájába.
Üdvözlettel:
Rose

Picuur
Picuur Thu, 2012-07-05 13:49

Finom lett, köszönöm szépen a receptet!
(pedig az olajat kifelejtettem)

Picúr

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-07-05 13:53

Igazán örülök, ha sikered volt vele :-)
Nem olyan lényeges az olaj, ezek a hozzávalók annyi levet engednek, h abban simán megpárolódik minden.
Rose :-)

lkalman
lkalman Sat, 2012-05-12 07:52

2 napja töröm a fejem, hogy mi legyen a mai ebéd, pedig milyen egyszerű :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-05-13 10:51

Kedves Ikalman!
Remélem, sikere volt az ebédnek.
Rose :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-03-26 07:20

Örülök, ha ízlett :-)
Fincsi füstölt házi sonkával is isteni finom...
Rose :-)

1753
burgonya 1.5 kg
csirkecomb 3 db
kolbász 30 dkg
császárszalonna 30 dkg
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 8 fej
olívaolaj 2 ek