Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Más néven amerikai mogyoró Brazíliában őshonos, e területeken vadon is előfordul. Amerika felfedezése után terjedt el fokozatosan az egész világon. Magja finom csemege, olaja -melynek minősége csaknem egyenértékű az olívaolajéval- étkezésre kiváló.
Vásárláskor legyünk körültekintőek. Sajnos előfordul, hogy a szárítás, tárolás nem megfelelő és a mogyoró bepenészedik, majd utána újra megpróbálják letisztítani és kiszárítani, ám az ízén akkor is érződik, mégha kevéssé is. Az ilyen mogyorót azonnal dobjuk ki. A penészes földimogyoró fogyasztása rendkívül veszélyes, mert mikotoxinokat (aflatoxint) tartalmaz, amelyekről az utóbbi időben derült ki, hogy rákkeltő anyagok, májkarcinómát okoznak. Emberre és állatokra egyaránt már igen kis koncentrációban veszélyesek.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban hagyjuk, egyébként nejlonzacskóban.

Földimogyoró alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!