Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szeghalmi aprópecsenye

Szeghalmi aprópecsenye
Szeghalmi aprópecsenye
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fogást  Salamon Csilla ihlette, a Bogdányi aprópecsenye receptjével. Picit módosítottam rajta, mert a meleg miatt a füstült szalonnát nem nagyon kívántam, meg a nagyon fokhagymásat sem. Így át is kereszteltem az ételt..:)
Végülis miért ne lehetne a ragus jellegű ételekhez sült krumplit keverni? Nem csak a brassóiban fincsi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kovászos ubokrával kínáltam, de uborkasalátával is finom lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, félkarikára vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzákarikázzuk a zöldpaprikát, pár percig sütjük, közben a húst csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk. Borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Beleöntjük a gombát, az apróra vágott kolbászt és a felkockázott paradicsomot (ezt előtte célszerű a hájától megszabadítani), sózzuk, ételízesítőzzük, kevés vizet öntünk alá, és rátesszük a kuktafedőt. Kb. 25 perc alatt puhára fő a hús.
  3. Közben megsütjük a kockára vágott burgonyát.
  4. Ha elkészült a hús, nyomunk bele egy nagy gerezd fokhagymát, belekeverjük a krumplit, az apróra vágott snidlinget, petrezselyemzöldet, és kész.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 50 071
elküldve: 11
receptkönyvben: 469
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás húsos egytál, aprópecsenye krumplival, gombás sertéslapocka burgonyával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-08-08 21:52

Nem, még nem, de a látvány ígéretes, és igyekszem a megjelölt finomságokat, amik megtetszettek, minél előbb, lehetőségekhez képest elkészíteni, úgyhogy nem sokára...:-o
Szép nyári napokat kívánok!
Éva-Anyóca

882
sertéslapocka 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
zöldpaprika 1 db
paradicsom 3 db
gomba 15 dkg
kolbász 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
snidling 1 csokor
petrezselyem 0.25 csokor
burgonya 80 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl