Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhafarok stew

Marhafarok stew
Marhafarok stew
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hús leomlik a csontól, a zöldségek puhák, nyoma sincs az unalmas burgonyának. 

Érdemes beszerezni egy Slow Cooker-t, abban reggel bekészíthetjük, és délutánra kész. Magára hagyhatjuk egész nap, ha van benne elég folyadék, nem fog leégni és elpárologni sem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ősszel és télen kiváló lélekmelegítő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hőálló, minimum 3.5 literes edénybe öntjük a vizet, és a felszeletelt marhafarkat is belehelyezzük. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Ha Slow Cooker-ben készítjük, akkor a vizet és a húst abba helyezzük, és magas hőfokra állítjuk. Ha 8 vagy több órán át szeretnénk magára hagyni, akkor alacsony hőfokra állítsuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk benne.
  4. A hagymát és a sütőolajat a vízre és húsra öntjük.
  5. A sárgarépát és vajrépát meghámozzuk és feldaraboljuk. A vízbe dobjuk.
  6. A vajbabot leszűrjük, átmossuk, és a zöldségekhez adjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi.
  7. Borssal, petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk, és minimum 2 órán át lefedve a sütőben pároljuk. Slow Cookerben magas hőfokon 3 óra alatt kész, alacsony hőfokon minimum 5 óra. Tálalás előtt sózzuk.
  8. Másnap felmelegítve még finomabb. 4 személyre tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x15 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 948
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Slow Cooker stew

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
marhafarok 40 dkg
víz 2.5 dl
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
vajrépa 5 db
vajbab 23 dkg
bors 1 teáskanál
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 1 ek
1 ek