Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemájjal társítottam a zöldségeket, de itt már más fajtát is tudtam beletenni, mint a csirkezúzánál, pl. az édesköményt, gombát, és sok más fűszert is. Ez a variáció is nagyon jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemájhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasba az olajon megpároljuk sóval a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Beletesszük az összes mosott, megpucolt, feldarabolt, zöldséget.
  3. Beletesszük a fűszereket, és főzzük kb. 20 percet, majd ekkor tesszük bele a csirkemájat, amit kisebbekre vágtunk.
  4. Kóstoljunk, és ha kell, még ízesítsük. Még kb. 15 percet  főzzük, a májat nézzük, hogy megfőtt-e. Ha igen, kiveszük belőle a zöldpaprikát.
  5. Beleöntjük a habtejszínt, összeforraljuk, és készen van, tálalhatjjuk.
  6. Feltesszük forrni a vizet a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a májas szósszal.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 266
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-tejszínes szósz csirkemájjal és szélesmetélttel, csirkemájas tészta zöldséges-tejszínes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1409
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
karalábé 0.5 kis db
kelkáposzta 0.5 kis fej
zellerlevél 3 db
petrezselyem 6 szál
édeskömény 0.5 db
zöldbab 150 g
zöldborsó 200 g
gombakonzerv 28.4 dkg
sárgarépa 8 közepes db
fehérrépa 6 közepes db
csirkemáj 500 g
négyszínű bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
2 kávéskanál
zöldpaprika 1 közepes db
curry por 1 kk
cayenne bors 0.5 kk
habtejszín 2.5 dl
hosszúmetélt 750 g
víz 3 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek