Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve

Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve
Csirkemájas-zöldséges rizs sütőben sütve
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetije Nemere Ilona Szakácskönyv kétbalkezeseknek c. könyvében található, csirkemájas rizottó néven. Ő párolt borsóval készíti, és nem tesz rá vagy bele parmezánt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a petrezselyemzöldjét, ne féljen használni. (Én semmilyen formában nem szeretem.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkebelsőséget kb. 10 perc alatt puhára főzzük, nagyon apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tasakon lévő előírás szerint megfőzzük a rizst.
  3. Összekeverjük a rizst, a belsőséget, a zöldségkonzervet és 15 dkg parmezánt.
  4. Kiolajozott tűzálló tálba nyomkodjuk (én jénait használtam), és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, hogy összeálljon.
  5. Tányérra borítjuk, és parmezánnal bőven megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 132
elküldve: 4
receptkönyvben: 330
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizs csirkemájjal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2016-05-26 11:14

Kedves Szépróza! Most a Te receptjeidet készítem, ez egy ilyen hét. :D Mára a csirkemájas-zöldséges rizs van terítéket. Én a mexikói keverék helyett a "saját keverékemet" tettem bele a fagyasztóból: kis zöldbab, borsó és kukorica. Sajttal pedig csak a végén szórtam meg, és még kicsit sütöttem így is. Alig várom, hogy megebédeljem! :)

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2016-06-03 09:14

igen, nagyon finom lett! :))) máskor is elkészítem majd. köszi :)

katalinka3
katalinka3 Tue, 2013-02-12 11:38

Katalinka3.
Nagyon jó egytálétel. Persze aki nem szereti a májat - családunk igen - elkészítheti csirke-
mellel, darált hússal, gombával. Végtelenségig lehet variálni.
Szerintem finomabbá lehet tenni ezt az ételt, ha a májat egy pici dinsztelt hagymán meg-
párolod - szerintem -, csak ötlet.
Ne haragudj, hogy belekotyogtam a receptedbe, csak úgy elindult a fantáziám a recepted
kapcsán.
Köszi mégegyszer a receptet:
Katalinka3.

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2013-02-12 12:48

remek ötlet, én mindenképp ki fogom próbálni - jó sok fokhagymával :-)
további jó főzőcskézést :-)

689
csirkemáj 30 dkg
rizs 20 dkg
mexikói keverék 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
parmezán sajt 30 dkg