Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős zöldséges bolognai csőben sütve

Csípős zöldséges bolognai csőben sütve
Csípős zöldséges bolognai csőben sütve
125 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tinédzserkori első szárnypróbálgatásaim egyike ez az étel. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A szószhoz

A besamelmártáshoz

A sütőtál előkészítéséhez

A tetejére

ajánlat

Ugyanezt az alapreceptet szoktam használni lasagnéhez, de canellonihoz is megfelelő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat a tetejükön bevagdossuk, és forró vízbe tesszük pár percre, majd lehúzzuk a bőrüket. Húsukat apróra vágjuk, és levével együtt félretesszük.
  2. A hagymákat és a fokhagymákat apróra vágjuk, a répát lereszeljük. A gombát lecsöpögtetjük. 
  3. Egy lábasban kevés libazsírt hevítünk, erre rakjuk a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a reszelt répát, tovább pároljuk.
  4. A hagymához hozzáadjuk a gombát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd a húst készre pároljuk.
  5. A meghámozott paradicsomokat hozzáadjuk a húshoz, kevés cukrot hintünk rá, hogy elvegye annak savasságát. Hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint ketchupot és Erős Pistát. Készre főzzük a szószt.
  6. Bő, olajos, sós vízben az egész spagettiket félkeményre főzzük. Leöntjük róla a főzőlevet, de egy keveset hagyunk rajta, hogy ne száradjon ki a tészta sülés közben. Összekeverjük a tésztát a szósszal és a kukoricával.
  7. Híg besamelt készítünk. Az olajból és lisztből rántást készítünk, amit apránként felöntünk a tejjel. Végül sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót szórunk bele. (A mennyiségek változhatnak; nagyban függ a tej és a liszt minőségétől.)
  8. A sütőtálat kivajazzuk, beletesszük a tésztát, elegyengetjük, és egyenletesen ráöntjük a besamelt. Sajtot szelünk rá, kevés bazsalikommal megszórjuk, és ízlés szerint ketchupot nyomhatunk rá.
  9. Sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 24x24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 608
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kukoricás-gombás bolognai sütve, csőben sült bolognai tészta, gombás zöldséges bolognai sütőben sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
spagetti tészta 30 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
1 kávéskanál
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 1 kis db
darált sertéshús 25 dkg
gombakonzerv 1 db
csemegekukorica 140 g
paradicsom 40 dkg
cukor 0.5 ek
sűrített paradicsom 7 dkg
ketchup 1 teáskanál
libazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
libazsír 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
sajt 25 dkg
ketchup 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint