r
Nosalty Logó

Mindenmentes bolognai

HNomika94
Mindenmentes bolognai
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

733
Kalória
38.3g
Fehérje
93.5g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
261g
Víz
70.9g
Koleszterin
6.9g
Rost
10.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1344 micro
  • β-karotin
    3569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7176 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5465.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2358 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1044.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5374 micro
  • β-karotin
    14274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28702 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1638 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat. A vöröshagymát, fokhagymát, répákat apróra szeljük. A paradicsomokat meghámozzuk, majd feldaraboljuk. Hámozáshoz a paradicsomokat aljuknál beirdaljuk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük, néhány másodpercig benne hagyjuk, majd jéghideg vízbe tesszük.
  2. Egy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk, ebben üvegesre dinszteljük a felszelt vöröshagymát. Ha üveges, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomokat, amíg levet nem ereszt. Ezután hozzáadjuk a sárgarépa-kockákat. Együtt pároljuk, amíg el nem fő a paradicsomok leve (ez néhány perc).
  3. Hozzáadjuk a keverékhez a darált húst és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Együtt sütjük, állandó keverés mellett, amíg nem hőkezelődik a hús.
  4. Mikor a hús már nem rózsaszín, rászórjuk a fűszerpaprikát, és gyakori kevergetés mellett elkeverjük. Figyelni kell, le ne égjen. Néhány másodperc keverés után felöntjük tetszőleges mennyiségű vízzel a szószt. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és a fűszereket. A fűszereket mindenki ízlés szerint adagolja. Én 1:1 arányban adok bazsalikomot és rozmaringot, az oregánót 2:1 arányban, petrezselymet pedig 3:1 arányban. Lehet friss és szárított fűszernövényeket is használni.
  5. Fedővel lefedve 25-30 percig pároljuk. Ellenőrizzük közben, hogy van-e alatta elég nevesség, ha kell, utántölünk vízzel, vagy sűrítjük paradicsompürével.
  6. Amikor a szósz majdnem kész, sós vízben 4-5 perc alatt megfőzzük a kölestésztát.
  7. Reszelt növényi sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Mikor kiderült, hogy glutén-, tojás(fehérje) és tejfehérje-érzékeny vagyok, kénytelen voltam nagyot változtatni az étrendemben, így született ez a bolognai recept is.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...