r
Nosalty Logó

Tagliatelle bolognai mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Tagliatelle bolognai mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 406 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 1626 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 172 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 406 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1626 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük a lisztet egy gyúródeszkára és formázzunk belőle fészket.
  2. A tojásokat törjük a közepébe, majd kezdjük el összedolgozni a tésztát. Simára gyúrjuk, majd pihentetjük 20 percig.
  3. A nyers tésztát vékonyra nyújtjuk, majd enyhén meglisztezzük, és néhányszor áthajtogatjuk. Éles késsel vágjuk negyedekre, hogy széles tagliatelle tésztát kapjunk, majd kiterítjük egy tálcára száradni.

A mártáshoz

  1. Közben, melegítsük a bolognai ragut egy nagy serpenyőben, alacsony lángon.
  2. Főzzük a tésztát egy nagy edény, sós, lobogó vízben egészen addig, míg „al dente” nem lesz.
  3. Tegyük rá a ragut, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6662
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Ajánló

Tippek: Ha szeretnénk a tagliatellénknek gazdagabb ízvilágot adni, tegyünk hozzá egy kis rozmaringot és egy gerezd fokhagymát, amikor a zöldségeket pirítjuk. Bolognában a tradicionális „ragú” paradicsompürével készül, de manapság már általánosan elfogadott, hogy szeletelt paradicsomot használjunk, hogy több mártásunk legyen azonos mennyiségű hússal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tagliatelle bolognai mártással
Barilla 50 recept

Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából készül! Tévhitek: Ugyan a Bolognai spagetti az egyik legismertebb olasz recept a világon, a szósz és tészta ezen párosítása eredetileg nem Itáliából származik. Bolognában, a bolognai ragut friss, tojással készült tésztán kínálják, nem pedig száraztésztával, amilyen a spagetti is. www.barilla.hu

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek