Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tagliatelle bolognai mártással

Tagliatelle bolognai mártással
Tagliatelle bolognai mártással
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti neve : Tajadêl cun e ragù

Ez a klasszikus húsos mártás Bolognából származik és világszerte jól ismert, úgy a legjobb, ha friss, tojásos tésztából készül!

Tévhitek:

Ugyan a Bolognai spagetti az egyik legismertebb olasz recept a világon, a szósz és tészta ezen párosítása eredetileg nem Itáliából származik.

Bolognában, a bolognai ragut friss, tojással készült tésztán kínálják, nem pedig száraztésztával, amilyen a spagetti is.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 285 g  általános búzaliszt
  • 3 tojás

A mártáshoz: 

ajánlat

Tippek:

Ha szeretnénk a tagliatellénknek gazdagabb ízvilágot adni, tegyünk hozzá egy kis rozmaringot és egy gerezd fokhagymát, amikor a zöldségeket pirítjuk.

Bolognában a tradicionális „ragú” paradicsompürével készül, de manapság már általánosan elfogadott, hogy szeletelt paradicsomot használjunk, hogy több mártásunk legyen azonos mennyiségű hússal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük a lisztet egy gyúródeszkára és formázzunk belőle fészket.
  2. A tojásokat törjük a közepébe, majd kezdjük el összedolgozni a tésztát.  Simára gyúrjuk, majd pihentetjük 20 percig.
  3. A nyers tésztát vékonyra nyújtjuk, majd enyhén meglisztezzük, és néhányszor áthajtogatjuk.  Éles késsel vágjuk negyedekre, hogy széles tagliatelle tésztát kapjunk, majd kiterítjük egy tálcára száradni.
  4. Közben, melegítsük a bolognai ragut egy nagy serpenyőben, alacsony lángon.
  5. Főzzük a tésztát egy nagy edény, sós, lobogó vízben egészen addig, míg „al dente” nem lesz.
  6. Tegyük rá a ragut, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal tálalás előtt.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai szószos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!