r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bolognai spagetti Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10550 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7135.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2513 mg
  • Nátrium
    2823 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1281 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    42198 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 3286 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpároljuk a hagymát (jó puhára), hozzáadjuk a 2.5 dl paradicsomlét, és beletesszük a fűszereket. Hozzáadjuk a húst is, és jól elkeverjük benne, majd 30 percet hagyjuk főni. Kevergessük, ha szükséges minimális vizet adhatunk hozzá. (Addig kifőzhetjük a spagetti tésztát is.) Már csak a ketchup-ot kell beletenni, és azzal 10 percet még főzzük a bolognai alapot. Tálaláskor sajtot is reszelhetünk rá.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10770
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolognai nagyon gyorsan elkészül, nem igényel előkészületeket, és ha nincsen sok időnk a főzésre, akkor ideális ebéd lehet annak, aki szereti az olaszos ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk