Libazsír

A libazsír halványsárga színű, sűrűn folyó, enyhén ikrás állagú, kifejezetten egyedi ízű és illatú termék. A hízott liba feldolgozásakor a darabolás során keletkező, bőr alatti és hasüregi, zsírban gazdag szövetekből zsírolvasztással állítják elő. Magas füstpontja miatt nehezen ég meg (190 °C). 30% telített zsírsavat, 58% egyszeresen telítetlen zsírsavat és 12% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. 100g körülbelül 11mg koleszterint tartalmaz. A libazsírt leggyakrabban kenyérre kenve, illetve főtt vagy sült burgonyával fogyasztják. Néhány ételféleség elkészítéséhez is felhasználható az egyéb zsiradékokhoz hasonló módon. Jellegzetes ízének köszönhetően szívesen fogyasztják, elsődlegesen az őszi és téli időszakban. Jelenleg egész évben gyártják és forgalmazzák, de keresettségére a szezonális jelleg még mindig jellemző. Nátha, köhögés, ill. torokgyulladás kezdeti stádiumában, régebben is jól bevált módszer volt, a libazsír mellkaspakolásként történő alkalmazása.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
100095.4 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.2 g
Szelén
0.2 µg
E vitamin
2.7 mg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
27.7 g
egyszeresen telített zsírsav
56.7 g
többszörösen telített zsírsav
11 g
koleszterin
100 g
ásványi anyagok
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
víz
0.2 g
vitaminok
E vitamin
2.7 mg
Ha bableves lesz ebédre, egy valami biztos: éhes ember nem áll majd fel az asztaltól. Mindegy, hogy klasszikus vagy különleges recept, az alábbi gazdag levesekkel kellemesen telik minden étkezés.
NosaltyEszméletlen laktató és sűrű, télies korhelyleves vár rátok, további két csodás fogással: milánói sajtos-sonkás makarónival és fánkkal.
NosaltyElképesztően népszerű a citromfűből készült tea, de nem biztos, hogy fogyasztanod kéne. Eláruljuk, miért!
NosaltyHa te sem szereted a büdös hagymaszagot a lakásban, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt.
Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Imádják az emberek a különleges édességet, mely még a dubai csokinál is népszerűbb lehet.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...