r
Nosalty Logó

Conchiglioni al forno

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Conchiglioni al forno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 1205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 4815 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10530.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    2542 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    4054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 4815 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 202 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Futtassuk meg forró serpenyőben egy kevés olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellert. Amikor üvegesre pirult adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg, majd pirítsuk le szép barnára.
  2. Amikor már tele van csodás pörzsanyagokkal a serpenyő alja, öntsük fel vörösborral, kavarjuk át alaposan, majd redukáljuk vissza. Ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, ízesítsük kakukkfűvel, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük egy órán át.
  3. Miután kihűlt a ragu forgassuk át a ricottával.

Parmezános besamel

  1. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk el csomómentesre. Takarék lángon futassuk meg a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, és folyamatos kavargatás közben forraljuk ki a besamelt.
  2. Végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt, és fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval.

Összeállítás

  1. A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben főzzük elő 6-7 perc alatt, amíg kellően megpuhul.
  2. Szedjük ki a tésztát, enyhén olajozzuk meg, hogy ne tapadjanak össze, és hagyjuk kihűlni.
  3. Töltsük meg egy evőkanál segítségével a tésztákat.
  4. A tepsit kenjük ki besamellel, helyezzük rá a töltött tésztákat, majd foltokban díszítsük meg besamellel és szórjuk meg parmezánnal.
  5. Helyezzük be a 200°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percet légkeverésen, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött kagylótészta Dél-Olaszország „tengeri" gyümölcse, ami sülve-főve és jól megtöltve díszes társasága lehet a családi ebédnek.

Hozzávalók

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...