r
Nosalty Logó

Conchiglioni al forno

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Conchiglioni al forno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 1205 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 4815 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 202 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1205 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.5 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10530.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    2542 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    4054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 4815 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 202 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Futtassuk meg forró serpenyőben egy kevés olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellert. Amikor üvegesre pirult adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg, majd pirítsuk le szép barnára.
  2. Amikor már tele van csodás pörzsanyagokkal a serpenyő alja, öntsük fel vörösborral, kavarjuk át alaposan, majd redukáljuk vissza. Ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, ízesítsük kakukkfűvel, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük egy órán át.
  3. Miután kihűlt a ragu forgassuk át a ricottával.

Parmezános besamel

  1. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk el csomómentesre. Takarék lángon futassuk meg a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, és folyamatos kavargatás közben forraljuk ki a besamelt.
  2. Végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt, és fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval.

Összeállítás

  1. A kagylótésztát forrásban lévő sós vízben főzzük elő 6-7 perc alatt, amíg kellően megpuhul.
  2. Szedjük ki a tésztát, enyhén olajozzuk meg, hogy ne tapadjanak össze, és hagyjuk kihűlni.
  3. Töltsük meg egy evőkanál segítségével a tésztákat.
  4. A tepsit kenjük ki besamellel, helyezzük rá a töltött tésztákat, majd foltokban díszítsük meg besamellel és szórjuk meg parmezánnal.
  5. Helyezzük be a 200°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percet légkeverésen, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 564
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött kagylótészta Dél-Olaszország „tengeri" gyümölcse, ami sülve-főve és jól megtöltve díszes társasága lehet a családi ebédnek.

Hozzávalók

A töltelékhez

Parmezános besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek