r
Nosalty Logó

Spaghetti vénuszkagylóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti vénuszkagylóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3653 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    586 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1511 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2597 micro
Összesen 3653 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spaghetti tésztát tegyük fel főni. A főzőlébe tegyünk 2 ek sót, és 0,5 dl olívaolajat.
  2. A kagylókat alaposan tisztítsuk meg folyóvíz alatt, szükség esetén körömkefével sikáljuk le a héját.
  3. Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tegyük bele a kagylókat. Nem kell hozzá zsíradék.
  4. Ha a kagylók kinyíltak (amelyik nem nyílt ki, azt el kell távolítani az edényből), sózzuk -borsozzuk, adjuk hozzá a finomravágott petrezselyem és a zúzott fokhagyma felét.
  5. Öntsük fel az olívaolajjal, és a fehérborral, adjuk hozzá a citrom levét.
  6. Amikor a tésztánk megfőtt (al dente - a tészta közepe enyhén roppanós -), szűrjük le, és öblítsük át hideg vizzel.
  7. A kagylókat főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá a tésztát. Tegyük tésztánkra a maradék petrezselymet és a fokhagymát, majd jól forgassuk össze.
  8. Azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 14931
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti vénuszkagylóval
Kornél 167 recept

Munkámból eredően sokat járok Olaszországba (hetente), így az olasz konyhával közeli barátságban vagyok. :o) Ez a recept az egyik kedvencem a tésztaételek közül, remélem hasznos lesz sokak számára az oldalon, akik szeretik a tengeri herkentyűket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!