Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából

Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából
Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sokféle fűszertől egészen kíváló ízű lesz. Mivel a család tagjai eltérő módon szeretik a csípős ételt, igen enyhére főzöm, mindenki a tányérján ízesíti tovább, csípős mexikói mártással, amit készen lehet kapni. Van, aki szentségtörő módon Erős Pistát használt hozzá - szerinte így is jó.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel szoktam kínálni. Nagyon finom, ha beledöntök még egy kis doboz csemegekukorica konzervet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A paprikából kivágjuk a csumáját és az ereit. Apróra kockázzuk.
  3. A konzerv babról leönjük a levét, jól lecsöpögtetjük.
  4. Az olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát (2 p), majd rádobjuk a darált húst és addig kevergetjük, míg mindenütt megkapja. Ráöntjük a bort és összeforraljuk.
  5. Ezután beletesszük a fűszereket, hozzáadjuk a leszűrt babot, felöntjük a húslevessel.
  6. Ha forr, kislángon legalább fél órát főzzük, meg-meg keverve. Ha nagyon elfőné a levét, húslevessel pótoljuk.
  7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha sűrű leve van.


 

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 127 161
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 285
elkészítve: 88/109
Facebookon megjelent: 1

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilis bab, csilis bab, mexikói bab

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petal
petal Fri, 2018-03-09 12:53

Hali, fahéjjal lehet utólag is ízesíteni? mert én nemszeretem így nem teszek bele mikor készítem, viszont a párom imádja. Egyébként szuper a recept, mindig így készítem a csilisbabot

Katiecica
Katiecica Thu, 2017-11-16 13:42

Első chilis babom, nagyon-nagyon finom lett.
Mindjárt dupla adaggal készítettem, 3 doboz babbal.
Bár én raktam hozzá egy kis őrölt köményt, egy jó tk. cukrozatlan kakaóport és egy pici borsot.
Köszönöm a receptet!

Szerintem másnap még finomabb!!!

Kata58
Kata58 Wed, 2017-08-16 13:07

Szuper finom lett! Máskor is megcsinálom, kedvencekhez elmentve!

petal
petal Sun, 2017-04-23 14:17

a szárazbabot elő kell főzni vagy elég csak áztatni?

marion57
marion57 Tue, 2015-04-14 18:24

Elkészitettem,nagyon finom izlett a családnak! Egyszerüen finom!!.:)

frankcity
frankcity Mon, 2015-03-09 17:17

Üdv,
Nem vagyok egy nagy szakács ezért kérdeznék a receptel kapcsolatosan.Arra lennék kíváncsi hogy az ecetet és a paprikát mikor adjuk hozzá?Választ előre is köszönöm.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2015-03-11 11:48

Az apróra vágott paprikát és az őrölt pirospaprikát akkor add hozzá, amikor minden más fűszert. Ecet nincs a receptben, csak bor. Azt a 4. lépésben add hozzá, amikor a húst már kicsit megkapta a meleg, vagyis fehér lett. Sok sikert.

FOXváros Séfje
FOXváros Séfje Sat, 2015-03-28 13:17

hát, én látok a receptben balzsamecetet- helyesen.. mert a receptet én is kipróbáltam, és kiváló. Hogy mondjak hozzá vmi konstruktívat is, a balzsamecetet mindig a főzés végén teszem hozzá mindenhez, akár nyers salátához is, mert ez ízlés dolga, mennyi hat, de aki próbálta, tudja, óriási ízfokozó, még földieperen is... pusszi :)

ella94
Linda / ella94 Fri, 2015-02-06 12:11

Nagyon-nagyon finom! Anno kanadában ettem egyszer chili con carnét, és azóta kerestem a receptet, amivel ugyanolyat tudok főzni, mint amilyen az volt. Megtaláltam! Köszönöm!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2015-01-14 17:05

Nagyon finom lett. Meglepett, hogy ennyi fűszerrel egységes ízt adott, semmi nem kiabált benne. Legközelebb több babbal fogom csinálni, de így is nagyon ízlett. Köszi a peceptet. Zsuzsa.

3masmama
3masmama Wed, 2014-10-22 12:43

Köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem. Örülök hogy rátaláltam. Nagyon régen porból készítettem, de így sokkal jobb.

Eperillat
Eperillat Wed, 2014-05-07 23:25

Nagyon finom lett. Jó ötlet a fahéj és a koriander. Köszönöm a receptet :) A fotó is szuper... :)

Zsofia_Sz
Zsofia Sz / Zsofia_Sz Mon, 2013-12-02 19:13

En is elkeszitettem, s Mamma-hoz hasonloan en is harom konzerv babot adtam hozza. Nagyon finom lett, koszi a receptet. :)

saksa
saksa Tue, 2013-10-22 21:26

Nagyon fincsi lett,vacsira keszitettem,ezentul kizarolag e recept alapjån fogom kesziteni...köszike!!!!!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2013-10-24 18:43

Örülök! Keresd a receptjeimet, remélem találsz kedvedre valót. Jó sütés-főzést kívánok! Zsuzsa

Mamma
Mamma mia / Mamma Thu, 2013-09-05 16:46

Első osztályú lett! Én több babot raktam bele 3*250 g-os konzervet.
Mindig így fogom elkészíteni.

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Thu, 2013-07-25 04:09

Az összes recept amit eddig olvastam (Angol és Spanyol nyelven) előir egy teéskanál őrölt köményt félkiló húsonként, csakúgy mint egy magyaros pörkölthben.

Urtilia
Urtilia Thu, 2013-07-18 14:05

Egy fesztiválon ettem hasonlót, az után kezdtem el kutatni a receptet. Emlékeim szerinti változtatások után és a te recepted alapján nagyon finom lett! Köszönjük!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2013-07-18 18:00

Örülök, hogy tetszett a recept. Bevallom, én inkább ősszel és télen szoktam főzni, nem ilyen melegben. Üdv zsuzsa

Babar-G
Babar-G / Babar-G Sat, 2013-01-26 23:32

Az Erős Pistát leszolod de a konzerv kukorica mehet bele..meg a készen kapható Mexikói mártás..nem is vagy nagyképű -ez meg az én véleményem xD

peanita
peanita Mon, 2013-01-14 20:00

Most készült el, isteni lett! Szerintem a család is imádni fogja :) Köszi a receptet!

napsugar09
napsugar09 Fri, 2012-05-04 08:56

Elkészítettem, isteni volt! A férjem és a gyerekek is elájultak. :)

467
darált marhahús 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vörösbab 200 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
chili 3 db
száraz vörösbor 2 dl
marha alaplé 3 dl
balzsamecet 1 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
sűrített paradicsom 50 g
xilit 1 ek
római kömény 1 kávéskanál
koriander 2 késhegynyi
cayenne bors 0.5 kávéskanál
oregánó 0.5 kk
kakukkfű 0.5 kk
fahéj 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint