Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
8zsuzsa8

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g darált marhahús178 kcal
-
35 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
464
Kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált marhahús710 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g vörösbab674 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
49 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0 kcal
-
41 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1858
Kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31g darált marhahús44 kcal
-
9 kcal
-
12.4g vörösbab42 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
12.4g száraz vörösbor10 kcal
-
18.6g marha alaplé0 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.6g xilit1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
115
Kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 213.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
464
Kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.9 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3336.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2000 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 852.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 928 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 3534 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1858
Kcal
- 13% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 891 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
115
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált marhahús
-
2 ek napraforgó olaj
-
200 g vörösbab
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 dl száraz vörösbor
-
3 dl marha alaplé
-
1 ek balzsamecet
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
50 g sűrített paradicsom
-
1 ek xilit
-
1 kávéskanál római kömény
-
0.5 kávéskanál cayenne bors
-
0.5 kk oregánó
-
0.5 kk kakukkfű
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A paprikából kivágjuk a csumáját és az ereit. Apróra kockázzuk.
- A konzerv babról leönjük a levét, jól lecsöpögtetjük.
- Az olajon megfuttatjuk a kétféle hagymát (2 p), majd rádobjuk a darált húst és addig kevergetjük, míg mindenütt megkapja. Ráöntjük a bort és összeforraljuk.
- Ezután beletesszük a fűszereket, hozzáadjuk a leszűrt babot, felöntjük a húslevessel.
- Ha forr, kislángon legalább fél órát főzzük, meg-meg keverve. Ha nagyon elfőné a levét, húslevessel pótoljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha sűrű leve van.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 895
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 135653
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Ajánló
Friss kenyérrel szoktam kínálni. Nagyon finom, ha beledöntök még egy kis doboz csemegekukorica konzervet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

8zsuzsa8
208 recept
A sokféle fűszertől egészen kíváló ízű lesz. Mivel a család tagjai eltérő módon szeretik a csípős ételt, igen enyhére főzöm, mindenki a tányérján ízesíti tovább, csípős mexikói mártással, amit készen lehet kapni. Van, aki szentségtörő módon Erős Pistát használt hozzá - szerinte így is jó.
Hozzászólások (20)
Nagyon jól néz ki!!!!
Elkészítettem, isteni volt! A férjem és a gyerekek is elájultak. :)
Örülök, hogy ízlett. Szerintem az egysuer?sége is vonzó. Zsuzsa
Most készült el, isteni lett! Szerintem a család is imádni fogja :) Köszi a receptet!
Jó étvágyat hozzá! Zsuzsa
Az Er?s Pistát leszolod de a konzerv kukorica mehet bele..meg a készen kapható Mexikói mártás..nem is vagy nagykép? -ez meg az én véleményem xD
Egy fesztiválon ettem hasonlót, az után kezdtem el kutatni a receptet. Emlékeim szerinti változtatások után és a te recepted alapján nagyon finom lett! Köszönjük!
Örülök, hogy tetszett a recept. Bevallom, én inkább ?sszel és télen szoktam f?zni, nem ilyen melegben. Üdv zsuzsa
Az összes recept amit eddig olvastam (Angol és Spanyol nyelven) el?ir egy teéskanál ?rölt köményt félkiló húsonként, csakúgy mint egy magyaros pörkölthben.
Els? osztályú lett! Én több babot raktam bele 3*250 g-os konzervet. Mindig így fogom elkészíteni.
Nagyon fincsi lett,vacsira keszitettem,ezentul kizarolag e recept alapjån fogom kesziteni...köszike!!!!!
Örülök! Keresd a receptjeimet, remélem találsz kedvedre valót. Jó sütés-f?zést kívánok! Zsuzsa
En is elkeszitettem, s Mamma-hoz hasonloan en is harom konzerv babot adtam hozza. Nagyon finom lett, koszi a receptet. :)
Örülök. hogy ízlett. Zsuzsa
Nagyon finom lett. Jó ötlet a fahéj és a koriander. Köszönöm a receptet :) A fotó is szuper... :)
Örülök, hogy ízlett. Zsuzsa
Köszönöm a receptet. Már többször elkészítettem. Örülök hogy rátaláltam. Nagyon régen porból készítettem, de így sokkal jobb.
Köszönöm, hogy tetszik. Én is szeretem. Az unokáim is. Zsuzsa
Nagyon finom lett. Meglepett, hogy ennyi f?szerrel egységes ízt adott, semmi nem kiabált benne. Legközelebb több babbal fogom csinálni, de így is nagyon ízlett. Köszi a peceptet. Zsuzsa.
Nagyon-nagyon finom! Anno kanadában ettem egyszer chili con carnét, és azóta kerestem a receptet, amivel ugyanolyat tudok f?zni, mint amilyen az volt. Megtaláltam! Köszönöm!
Külön köszönet, hogy nincs benne kukorica!!! :)
pedig azzal is jó. De ha nem szereted... Mindenesetre Amerikában az igaziban sincs.
Üdv, Nem vagyok egy nagy szakács ezért kérdeznék a receptel kapcsolatosan.Arra lennék kíváncsi hogy az ecetet és a paprikát mikor adjuk hozzá?Választ el?re is köszönöm.
Az apróra vágott paprikát és az ?rölt pirospaprikát akkor add hozzá, amikor minden más f?szert. Ecet nincs a receptben, csak bor. Azt a 4. lépésben add hozzá, amikor a húst már kicsit megkapta a meleg, vagyis fehér lett. Sok sikert.
hát, én látok a receptben balzsamecetet- helyesen.. mert a receptet én is kipróbáltam, és kiváló. Hogy mondjak hozzá vmi konstruktívat is, a balzsamecetet mindig a f?zés végén teszem hozzá mindenhez, akár nyers salátához is, mert ez ízlés dolga, mennyi hat, de aki próbálta, tudja, óriási ízfokozó, még földieperen is... pusszi :)