r
Nosalty Logó

Chili con carne - sült chilis bab, ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Chili con carne - sült chilis bab, ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    13098 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7262.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    3300 mg
  • Nátrium
    2072 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    1666.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    572 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2025 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    6518 micro
  • β-crypt
    1154 micro
  • Likopin
    52392 micro
  • Lut-zea
    3758 micro
Összesen 3509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    2017 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymákat, paradicsomot, paprikát aprítjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a szalonnát, majd ezen a hagymát. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük.
  3. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Ráöntjük a paradicsomlét. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  4. Amikor már csaknem megfőtt az étel, beleöntjük a babot, a kukoricát és a sört. Összeforraljuk.
  5. A bátrabbak ekkor tehetnek bele 3-4 kocka csokoládét. Aki pedig cifrázni akarja, szór rá reszelt sajtot, s beteszi a forró sütőbe, hogy a sajt megolvadjon.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11666
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ezt az ételt sokan mexikóinak tartják, jóllehet Texasból indult el, eredetileg egy csípős marhahúsételként, bab nélkül. Az USA-ban egyszerűen chili-nek hívják. A sült bab később került hozzá, s így lett népszerű Amerika-szerte. A világ a Bud Spencer és Terence Hill  spaghetti western-jeiből ismerte meg, s mára már számos országban - így nálunk is - elterjedt és kedvelt. Számos változata van, sokan még ma is tesznek bele marhahúst is (lapockát, nyakat) kockára vágva. Nos, az én "autentikus" mexikói chili con carne-m az alábbiakban látható. Fogyasztható tortillával vagy kenyérrel. Én most barna rizzsel tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek