r
Nosalty Logó

Paprikakrémes tepsis tarjacsíkok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
geoservice
Paprikakrémes tepsis tarjacsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3334.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és kockára vagy karikára felvágjuk.
  2. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockára felvágva összekeverjük.
  3. A tarját kb. 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, és beleforgatjuk az említett mennyiségű pirosaranyba, majd lehetőleg frissen darált borssal megszórjuk.
  4. Egy tűzálló tálat megfelelő mennyiségű sertészsírral kikenünk.
  5. A tál aljára (a klasszikus bonyhádi piros zománcos, tésztasütő tepsit javaslom) kerül a krumpli, majd rá a hús, végül az apróra vágott zöldségek és egy kevés viz - a sorrend lehet teszőleges.
  6. Az így előkészített tepsire alufóliát teszünk és cca. 30-40 percig pároljuk sütőben (ha szükséges, akkor egy kis vizet pótolunk), majd ellenőrizve a hús és a krumpli állagát, a kis pohár tejföllel elkeverjük a tartalmat, majd 25-30 perc alatt készre sütjük, de csak annyira, hogy valamennyi szaft megmaradjon - nagyon finom a krumpli beletörve.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5310
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Cserszegi fűszeressel (esetleg Irsai Olivérrel), vagy valamilyen könnyű, fiatal vörösborral remekül kiegészül. Sörből célszerű a csipős zamat miatt pilseni-típusút választani. A hozzávalókat 3-4 főre számítottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
geoservice 3 recept

Egyszerű vasárnapi ebédet imporivizáltam - és mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek