Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos hús

Zöldbabos hús
Zöldbabos hús
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíteni akartam egy olyan pörköltet, amihez nem a szokványos köretet tálalom, így lett ez az egytálétel.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a babot annyi vízben, ami ellepi, leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  2. A húst kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk,rátesszük a húst, átpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, most tesszük rá a pirospaprikát is, majd felöntjük a bab főzőlevével, és puhára főzzük.
  3. A kész pörkölthöz adjuk a főtt babot, óvatosan összeforgatjuk, ha szükséges, még adunk hozzá vizet (főzelék állagú legyen), összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá, ha valaki nagyobb étvágyú.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörkölt, zöldbabpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
zöldbab 1 kg
sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
tejföl 2 dl
víz 5 dl