Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgolyóhoz
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
3 kcal
-
8g pasztinák5 kcal
-
10 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
1g halszósz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
33g víz0 kcal
-
5 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
1g halszósz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
9 kcal
-
2g repceolaj15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
A szendvics összeállításához
-
100g bagett274 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
5 kcal
-
5g koriander1 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
Összesen
515
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgolyóhoz
-
450g darált sertéshús819 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
50g pasztinák32 kcal
-
57 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
200g víz0 kcal
-
29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
3g só0 kcal
-
54 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
A szendvics összeállításához
-
600g bagett1644 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g vegyes savanyúság28 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
Összesen
3076
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húsgolyóhoz
-
17.5g darált sertéshús32 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
1.9g pasztinák1 kcal
-
0.6g kukoricakeményítő2 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
0.2g halszósz0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A szószhoz
-
7.8g víz0 kcal
-
0.3g kukoricakeményítő1 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.2g szójaszósz0 kcal
-
0.2g halszósz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2 kcal
-
0.4g repceolaj3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
A szendvics összeállításához
-
23.3g bagett64 kcal
-
15.5g kígyóuborka2 kcal
-
3.9g vegyes savanyúság1 kcal
-
1.2g koriander0 kcal
-
10.7g újhagyma2 kcal
Összesen
119
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2038.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 274.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 5211 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
515
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.8 g
Zsír
-
Összesen 91.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12230.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1143 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 2178 mg
-
Nátrium 8043 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.4 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1645.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 553 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 2935 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 31264 micro
-
Lut-zea 2801 micro
Összesen
3076
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1213 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
-
45 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
0.5 ek szójaszósz
-
0.5 ek halszósz
-
0.5 ek cukor
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál bors
A szószhoz
-
2 dl víz
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 ek cukor
-
0.5 ek szójaszósz
-
0.5 ek halszósz
-
0.5 teáskanál só
-
2.3 dl passzírozott paradicsom
-
bors ízlés szerint
A szendvics összeállításához
Elkészítés
A húsgolyóhoz
- Egy nagy tálban kezünk segítségével jól keverjük össze a húsgolyó alapanyagait, majd formázzunk belőle kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat.
- Akinek van gőzölője, használja, akinek nincs, helyezze a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy vékonyabb hálójú rácsra, úgy tegye a sütőbe 120-150 fokon, kb 25-30 percre párolódni. A húsgolyós tepsi alá tegyünk egy vízzel telített másik tálcát, ez biztosítja majd a sütőben a párát.
A szószhoz
- Közben készítsük el a szószt is. Egy kisebb tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt vízzel, cukorral, szójaszósszal, halszósszal, sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt is. Keverjük simára, és tegyük félre.
- Egy kisebb szószos edényben, erős lángon hevítsünk olajat, dobjuk bele az áttört fokhagymát. Csak illatoznia kell, elég neki fél perc. Adjuk hozzá a reszelt salottát, gyömbért, és fél perc múlva ráönthetjük a paradicsomos szószt is. Vegyük alacsonyabbra a lángot az edény alatt, és folyamatos keverés mellett sűrűsítsük be a szószt.
A szendvics összeállításához
- A szendvics készítéséhez vágjuk félbe a bagettet, töltsük meg karikázott kígyóuborkával, házi savanyított sárgarépa és jégcsapretek keverékével, félbevágott húsgolyókkal, a most készített fűszeres paradicsomszósszal, frissen aprított korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3101
- Feltöltés dátuma: 2016. március 25.
Ajánló
A vietnami szendvicshez bagett receptet itt találtok (ehhez a husimennyiséghez készítsetek dupla adagot belőle). A savanyított sárgarépa és jégcsapretek receptjét pedig itt olvashatjátok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
A legjobb dolog, amit a francia gyarmatosítók tettek Vietnamban, hogy megismertették és megszerettették a bagettet a helyiekkel. Azóta is nagy hagyománya van a banh mi-ban (bagettben) készített szendvicseknek. Ez a recept az egyik, ha nem a legfinomabb, változata ezeknek. Akinek engedi ideje, készítse el a bagettet, itt a receptje, sőt a szendvicsbe kerülő savanyúságot is házilag. Jégcsapretek és sárgarépa keveréke, recept itt olvasható!