r
Nosalty Logó

Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Banh Mi Xiu Mai – vietnami húsgolyós szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 515 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12230.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    8043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1645.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2935 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    2801 micro
Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1213 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. Egy nagy tálban kezünk segítségével jól keverjük össze a húsgolyó alapanyagait, majd formázzunk belőle kis, kb. 3 cm átmérőjű golyókat.
  2. Akinek van gőzölője, használja, akinek nincs, helyezze a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy egy vékonyabb hálójú rácsra, úgy tegye a sütőbe 120-150 fokon, kb 25-30 percre párolódni. A húsgolyós tepsi alá tegyünk egy vízzel telített másik tálcát, ez biztosítja majd a sütőben a párát.

A szószhoz

  1. Közben készítsük el a szószt is. Egy kisebb tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt vízzel, cukorral, szójaszósszal, halszósszal, sóval, borssal, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt is. Keverjük simára, és tegyük félre.
  2. Egy kisebb szószos edényben, erős lángon hevítsünk olajat, dobjuk bele az áttört fokhagymát. Csak illatoznia kell, elég neki fél perc. Adjuk hozzá a reszelt salottát, gyömbért, és fél perc múlva ráönthetjük a paradicsomos szószt is. Vegyük alacsonyabbra a lángot az edény alatt, és folyamatos keverés mellett sűrűsítsük be a szószt.

A szendvics összeállításához

  1. A szendvics készítéséhez vágjuk félbe a bagettet, töltsük meg karikázott kígyóuborkával, házi savanyított sárgarépa és jégcsapretek keverékével, félbevágott húsgolyókkal, a most készített fűszeres paradicsomszósszal, frissen aprított korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2467
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Ajánló

A vietnami szendvicshez bagett receptet itt találtok (ehhez a husimennyiséghez készítsetek dupla adagot belőle). A savanyított sárgarépa és jégcsapretek receptjét pedig itt olvashatjátok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legjobb dolog, amit a francia gyarmatosítók tettek Vietnamban, hogy megismertették és megszerettették a bagettet a helyiekkel. Azóta is nagy hagyománya van a banh mi-ban (bagettben) készített szendvicseknek. Ez a recept az egyik, ha nem a legfinomabb, változata ezeknek. Akinek engedi ideje, készítse el a bagettet, itt a receptje, sőt a szendvicsbe kerülő savanyúságot is házilag. Jégcsapretek és sárgarépa keveréke, recept itt olvasható!

Hozzászólások

Hozzávalók

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A szendvics összeállításához

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.