r
Nosalty Logó

Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal

NS
Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

733
Kalória
19.4g
Fehérje
76g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
90.9g
Víz
196.7g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 2929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 733 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A hurkához

  1. A bucikhoz az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és tésztát dagasztunk belőle.
  3. Letakarva, meleg helyen kb. 1,5- 2 óra alatt a duplájára kelesztjük. (Míg kel a tészta, elkészítjük a mártást, és megsütjük a hurkát.)
  4. Ha megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőlük és kivajazott tepsire tesszük.
  5. Fél órát ismét kelni hagyjuk.
  6. A tetejüket éles késsel X alakban bemetsszük, majd felvert tojással megkenjük, és 20-25 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A mártáshoz egy lábasban a bort, a meggylevet és a húslevest összekeverve kb. a felére beforraljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kis vízzel elkevervehozzáöntjük, és pár percig forraljuk, míg kissé besűrűsödik
  8. A hurkát 220 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  9. A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben kevés vajon a vágott felüket megpirítjuk.
  10. Megkenjük őket kevés színes borssal elkevert vajjal, ráhelyezzük a hurkaszeleteket, meglöttyintjük a meggyes szósszal, majd befedjük a kalapokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a véres hurkát, így már régóta törtem a fejem egy olyan recepten, ami picit különlegesebb, és amiben a hurka kapja a főszerepet, ez lett belőle... Az enyhén szegfűszeges hurka ízével istenien harmonizál az édeskés meggyes öntet, és a vajban pirított puha buci. Ha szeretjük a hozzávalókat, a pompás kis bucikkal nagy meglepetést szerezhetünk akár egy villásreggeli keretein belül, akár csak úgy. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek