Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal

Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal
Mini bucik véres hurkával és meggyszósszal
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a véres hurkát, így már régóta törtem a fejem egy olyan recepten, ami picit különlegesebb, és amiben a hurka kapja a főszerepet, ez lett belőle... Az enyhén szegfűszeges hurka ízével istenien harmonizál az édeskés meggyes öntet, és a vajban pirított puha buci. Ha szeretjük a hozzávalókat, a pompás kis bucikkal nagy meglepetést szerezhetünk akár egy villásreggeli keretein belül, akár csak úgy. :)

hozzávalók / 4 adag

A hurkához

A bucikhoz

A szószhoz

ajánlat

Én ruccolát kínáltam mellé, de bármilyen salátát adhatunk hozzá, így még kiadósabb lesz a fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bucikhoz az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és tésztát dagasztunk belőle.
  3. Letakarva, meleg helyen kb. 1,5- 2 óra alatt a duplájára kelesztjük. (Míg kel a tészta, elkészítjük a mártást, és megsütjük a hurkát.)
  4. Ha megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, kis bucikat formázunk belőlük és kivajazott tepsire tesszük.
  5. Fél órát ismét kelni hagyjuk.
  6. A tetejüket éles késsel X alakban bemetsszük, majd felvert tojással megkenjük, és 20-25 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A mártáshoz egy lábasban a bort, a meggylevet és a húslevest összekeverve kb. a felére beforraljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A keményítőt kis vízzel elkeverve hozzáöntjük, és pár percig forraljuk, míg kissé besűrűsödik
  8. A hurkát 220 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.
  9. A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben kevés vajon a vágott felüket megpirítjuk.
  10. Megkenjük őket kevés színes borssal elkevert vajjal, ráhelyezzük a hurkaszeleteket, meglöttyintjük a meggyes szósszal, majd befedjük a kalapokkal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: szendvics
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

mini bucik véres hurkával vörösboros meggyszósszal, hurkás falatok reggelire, meggyszószos hurka puha házi bucikban, pirított bucira ültetett véres hurka boros meggyszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733
véres hurka 25 dkg
vaj 1 ek
négyszínű bors 0 ízlés szerint
finomliszt 23 dkg
tej 0.8 dl
habtejszín 0.6 dl
élesztő 1 dkg
vaj 1 ek
tojás 2 db
1 csipet
cukor 1.5 ek
vörösbor 1 dl
meggylé 1 dl
csirke alaplé 1.5 dl
étkezési keményítő 5 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint