Vegyes savanyúság

Többféle, általában 5-7 szeletelt zöldség, ecetes felöntőlében tartósítva. A fehér káposzta és vöröshagyma a két állandó alapanyag, ezek mellé kerülhet: paprika, uborka, zöld dinnye, zöld paradicsom. Pörköltek, paprikás vagy sült húsok mellé kínálható. Étvágyfokozó hatása van, valamint segít a zsíros, nehéz ételek megemésztésében. Köznyelvben elterjedt elnevezése a csalamádé.
Bármikor.
Felbontás előtt napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Felbontás után ajánlott hűtőben tárolni.
fehérjetartalom
1 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
7 g
víztartalom
0 g
fehérje
1 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A héten már elő kellett vennünk a dzsekiket, könnyű kabátokat, ugyanis megérkezett az ősz. A vastagabb ruházat mellett segíthet még egy-két savanyú káposztás étel is: vigyük be velük a C-vitaminunk egy részét.
NosaltyNem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltySzeptember 30-án került sor az idei tökmérő versenyre, ahol egy igazi óriástök győzedelmeskedett.
NosaltyAz őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!
Nem kell sokat bajlódni a mai ebéddel, mégis isteni ízeket, csodás textúrákat kapunk majd ajándékba. Készítsünk tarhonyalevest, sült karfiolt és vaníliás desszertet.
Mintha csak fellapoznánk a nagymama régi, kopottas, szamárfüles receptkönyvét: olyan érzés lesz végigenni a most következő hét ebédjeit. Gazdag levesek, komfortos raguk és ízes tészták várnak ránk, gyors elkészítési idővel.