r
Nosalty Logó

Csülkös bableves (Bableves 1.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Csülkös bableves (Bableves 1.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 580 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4632 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 192 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 580 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17841.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1277 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    10261 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2277 micro
  • Kolin:
    1271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19997 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 4632 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Előző este a csülköt kuktában (bő egy óra alatt) puhára főzzük.A levet, amiben a csülök főtt, nem öntjük ki, hanem félretesszük, ebből készítjük másnap a bablevest. Amikor kihűlt, a zsírt leszedjük a tetejéről.
  2. Ugyancsak a leves készítését megelőző este a babot is be kell áztatni, előtte alaposan megmosni.
  3. Másnap a csülök főzőlevét és a bab áztatólevét egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a babot, a megtisztított, és nagyobb kockákra vágott sárga-és fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymákat. Addig főzzük, míg a babés a zöldségek megpuhulnak. A végén berántjuk a levest. Rántás készítése: egy evőkanál lisztet egy-két evőkanál olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd hideg vízzel felengedjük.
  4. Csipetkét is készíthetünk a levesbe: egy tojást sóval és liszttel összegyúrunk, apró kis csipetkéket szaggatunk belőle és vagy forrásban lévő vízben kifőzzük, vagy pedig az egyszerűbb utat választva, belefőzzük a forró levesbe.A bablevest tejföllel és az előző este elkészített csülökkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 312
  • 7 napos nézettség: 1284
  • Össznézettség: 206557
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mint sok más háztartásban, családunkban is hagyományosan szombatonként készítünk bablevest és ilyenkor a palacsinta az elmaradhatatlan második fogás. A bableves azonban önálló ebédként is bevethető egy sietősebb napon, ha kenyérrel kínáljuk.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ha az egy tojásból készített csipetke sok a levesbe, radiátoron, fémtálcán ki lehet szárítani, fagyasztóban nem feketedik meg és bármikor el?vehet?

tomi78

A csülköt nem el?z? este f?ztem meg hanem aznap. Igaz már félig f?tten árulták. F?zés után felkockáztam és behajigáltam a vízbe a zöldségekkel együtt. Köszönöm a receptet.

tomi78

Megint elkészítettem jó ez a recept :)

Törölt felhasználó

Ha Nekem vörös babkonzervem van abból is lehet csinálni? Gondolom akkor nem kell áztatni? segítesetek légyszi még nem csináltam konzervb?l, itt nem lehet kapni babot :(

Törölt felhasználó

Lehet, mostanában én is abból csinálom mindig, nem kell vesz?dni a szárazbabbal. Nyugodtan f?zzed konzervb?l!

timi.sopron

Én babérlevéllel és némi egész feketeborssal spékeltem meg, isteni lett :) Köszi a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Cili! Jó a recept, mi is így csináljuk otthon, viszont nálunk kerül bele zeller is a zöldjével együtt, meg némi burgonya, babérlevél és a fokhagymákat a rántásba pirítjuk meg és adjuk a leveshez, hogy az illóolajok jobban érvényesüljenek (bevallom, nem spórolok vele, mindenki imádja). Ha gondolod, próbáld ki egyszer így. Egyébként nagyon szeretem a kuktát is, hatalmas segítség a konyhában, mindamellett, hogy energiát és id?t takaríthatunk meg vele. További jó f?zést és jó étvágyat kívánok!

Törölt felhasználó

Énis megcsináltam nekem nagyon sós lett a füstöltcsülökt?l... mert amugy nemis tettem már hozzá... reméltem a tészta kicsit elveszi a sósságot de nem:(:( amugy biztos nagyon finom lett volna...:) köszi:)

Törölt felhasználó

Ha túl sósra sikeredik, tejföllel lehet ellensúlyozni. Tutira.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?