Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanpaszulyleves

Kanpaszulyleves
Kanpaszulyleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a babot, és apósoméktól rekviráltam egy kis fejtett lóbabot. Apósom csak "kanpaszulyként" nevezi - innen az étel neve is.

Egy pénteki napon szerettem volna egy tartalmas levessel kedveskedni a családnak, és természetesen magamnak is, ezért úgy gondoltam most jöhet a paszuly!

Gyorsan megfő, nem kell áztatni és finom puha - imádjuk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A levest követően valami kelt tésztás sütit "illik" enni. Legutóbb kakaós-mogyorós csigát készítettem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a babbal kb. megegyező nagyságúra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megdinszteljük. (Én, amikor a hagyma elkezd egy kissé színt váltani (kezd pirulni), öntök bele kb. fél deci hideg vizet, hogy felpuhuljon a hagyma, így könnyebben szétfő.)
  2. Közben felkockázzuk a húst, és felszeleteljük vékonyra a kolbászt. Mikor a hagyma kész, belerakjuk a húst, lepirítjuk egy kissé, majd hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát, fűszerpaprikát, borsot, sózzuk ízlés szerint, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  3. Mikor a húsunk félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a babot, illetve beledobjuk a tárkonyt és a babérlevelet, majd újra felengedjük.
  4. Mikor az összes hozzávaló megfőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, a leves levéből egy merőkanálnyival ismét elkeverjük, majd az egésszel egy kissé besűrítjük a levest. A főzés végén még ellenőrizzük, hogy elég sós, esetleg aki szereti, kis csipetkével még feldobhatja.
  5. Friss kenyérrel, erős zöldpaprikával isteni!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Latika

Mióta szakács: 2018.03.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös fejtettbab-leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1031
sertéscomb 600 g
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
fejtett lóbab 400 g
lángolt kolbász 200 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0.5 kávéskanál
babérlevél 3 db
tejföl 150 g
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
tárkony 1 teáskanál
víz 1.5 l