r
Nosalty Logó

Kanpaszulyleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Latika
Kanpaszulyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    4294 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    2697.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1755 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11866 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a babbal kb. megegyező nagyságúra vágjuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és a zsíron megdinszteljük. (Én, amikor a hagyma elkezd egy kissé színt váltani (kezd pirulni), öntök bele kb. fél deci hideg vizet, hogy felpuhuljon a hagyma, így könnyebben szétfő.)
  2. Közben felkockázzuk a húst, és felszeleteljük vékonyra a kolbászt. Mikor a hagyma kész, belerakjuk a húst, lepirítjuk egy kissé, majd hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát, fűszerpaprikát, borsot, sózzuk ízlés szerint, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  3. Mikor a húsunk félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket és a babot, illetve beledobjuk a tárkonyt és a babérlevelet, majd újra felengedjük.
  4. Mikor az összes hozzávaló megfőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, a leves levéből egy merőkanálnyival ismét elkeverjük, majd az egésszel egy kissé besűrítjük a levest. A főzés végén még ellenőrizzük, hogy elég sós, esetleg aki szereti, kis csipetkével még feldobhatja.
  5. Friss kenyérrel, erős zöldpaprikával isteni!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1939
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 15.

Ajánló

A levest követően valami kelt tésztás sütit "illik" enni. Legutóbb kakaós-mogyorós csigát készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Latika 1 recept

Imádom a babot, és apósoméktól rekviráltam egy kis fejtett lóbabot. Apósom csak "kanpaszulyként" nevezi - innen az étel neve is. Egy pénteki napon szerettem volna egy tartalmas levessel kedveskedni a családnak, és természetesen magamnak is, ezért úgy gondoltam most jöhet a paszuly! Gyorsan megfő, nem kell áztatni és finom puha - imádjuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek