Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves füstölt tarjával

Bableves füstölt tarjával
Bableves füstölt tarjával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettünk egy szép darab tarját, és a kertben megtermett friss zöldségekkel ez a fincsi kis leveske lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, és egy fazékban odatesszük főni.
  2. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. A répát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét felkockázzuk, beledobjuk a levesbe. A vöröshagymát egészben tesszük bele a megmosott zöld levélkékkel együtt.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. A konzerv babot lecsöpögtetjük, és a levesbe borítjuk. (Ez már előfőzött, nem igényel sok főzést.)
  5. A lisztet a zsíron megpirítjuk, a tűzről levéve 1 tk pirospaprikával elkeverjük, és a levesből kivéve pár kanálnyi lével felhigítjuk, csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük.
  6. Kb. még 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 196
elküldve: 6
receptkönyvben: 202
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves, zöldséges füstölt tarjás bableves, füstölt tarjás bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394
füstölt-főtt tarja 20 dkg
sárgarépa 5 nagy db
petrezselyem 5 szál
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 szál
fehérbab 400 g
leveskocka 1 db
finomliszt 2 evőkanál
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál