r
Nosalty Logó

Füstölt húsos habart bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt húsos habart bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 675 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16837.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2597 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    995 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    11366 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1964 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 4050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, fazékba tesszük, és ismételten felöntjük annyival, hogy ellepje, + 2-3 cm. Odatesszük főni.
  3. A felkarikázott, kockázott füstölt húsokat, a sót és a babérlevelet hozzáadjuk, és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, ameddig meg nem puhul a babunk. Ha már puha, beletesszük az ecetet.
  4. Habarást készítünk: A lisztet a tejföllel és a tejjel csomómentesre elkeverjük, és szűrőn keresztül beleengedjük a levesbe. Újraforralásig főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 104
  • 7 napos nézettség: 616
  • Össznézettség: 227784
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a babot. Minden fajtáját, minden formában és mennyiségben. Mint oly sok minden mást, ezt is nagymamámtól tanultam. Rengetegszer készítem, tökéletes akár hétköznapokon is ebédre, vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek