r
Nosalty Logó

Bableves csülökkel Odzsi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Odzsi
Bableves csülökkel Odzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    393.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20408.6 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    1935 mg
  • Foszfor
    5201 mg
  • Nátrium
    10374 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    150 mg

VÍZ

  • Összesen
    3654.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3367 micro
  • Kolin:
    1355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12423 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 5440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk hideg vízbe a megtisztított füstölt (házi !) csülköt, és külön tálba az átválogatott száraz babot.
  2. Másnap reggel feltesszük főni a kettévágott csülköt a vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel, borssal, köménymaggal. Aki szereti a csípőset, dobhat bele 2-3 db chili paprikát is.
  3. A megfőtt csülköt hagyjuk a lében hűlni, majd nagyobb kockára vágjuk. A levét leszűrjük. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk.
  4. Az olaj vagy libazsír és a liszt keverékéből rántást készítünk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük kevés hideg vízzel.
  5. Közben egy nagy fazékban a babot a leszűrt lében feltesszük főni. Vizet adhatunk még hozzá. A sósságát többször kóstoljuk meg! Ebbe kerül az ételízesítő, a paradicsom, paprika, tárkony.
  6. Ha már kellően puha, hozzáadjuk a zöldségeket, végül berántjuk a levest, és pár perc múlva tegyük bele a csülköt is. Ezzel már csak 1-2 rottyantás, és kész.
  7. Kenyérrel, tejföllel vagy ecettel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14795
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest lehet fejtett babbal és száraz babbal is készíteni. Laktató egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!