r
Nosalty Logó

Vörösbabos kukoricaleves füstölt kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Vörösbabos kukoricaleves füstölt kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9074.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    6825 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1161 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    1097 micro
  • Likopin
    20184 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 2900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    931 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apró kockákra, a paprikákat kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kétféle konzervet egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk szűrődni.
  3. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, és kb. 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, az áttört fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet, és további 2-3 percig dinszteljük.
  4. Felöntjük a levessel és a paradicsommal. Sóval, borssal, ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a csemegekukoricát, a tarkababot és a sajtot, és további 3-5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1993
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű, finom, gyors és laktató leves. Én cabanossi füstölt kolbásszal készítettem a levest, de elkészíthetjük debreceni vagy más kolbásszal is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek