r
Nosalty Logó

Szabolcsi káposztás bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szabolcsi káposztás bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    661 micro
  • β-karotin
    2480 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1084 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2795 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    432 micro
  • K vitamin:
    861 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1083 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2643 micro
  • β-karotin
    9918 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5334 micro
Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Este a füstölt húst beáztatjuk, egyszer fel is főzzük, ha sós, és leöntjük a levét.
  2. Másnap odatesszük a húst főni, hagymát, fokhagymát és babérlevelet, paprikát, paradicsomot betesszük a vízbe.
  3. Amikor már puha kivesszük, a levébe a közben elkészített hozzávalókat tesszük.
  4. A savanyú káposztát kimossuk, ha savanyúnak érezzük.
  5. Ezek általában együtt megfőnek, addig kockára vágjuk a füstölt húst, amikor minden megfőtt a lében visszatesszük a húsdarabokat és gyenge, petrezselymes rántással berántjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 59748
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Ajánló

Figyeld, hogy a káposzta ne főjjön szét, ha egy kicsit ropogósan marad nem baj, és mielőtt berántod nézd meg, nem sós e-, ha igen, egy kis vízzel higítsd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család szereti ezt a levest, én is eszek, ha más nem a levéből, teljesőrlésű friss kenyérrel én is ehetek kicsit. Nagyon finom a leve a káposztától és a tejföltől.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!