r
Nosalty Logó

Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4591 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    900 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.7 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7988.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1101 mg
  • Foszfor
    3076 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3601 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 4591 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a szalonnát, a sertéshúst és a zöldségeket daraboljuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. A sertészsírt megolvasztjuk, rátesszük a szalonnát, a hagymákat, lepirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Fehéredésig együtt dinszteljük.
  3. Beletesszük a zöldségeket, feleresztjük vízzel, fűszerezzük.
  4. Amikor már csaknem puha minden, beleöntjük a babot, a lencsét a levével együtt, a vörösbort, s beletesszük a kolbászt is.
  5. Felforraljuk, szórunk bele lisztet. Összekeverjük, tálalunk. Egy mélytányérba merünk levest, kanalazunk rá tejfölt, s díszítjük egy chilivel.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1232
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal
Hobbychef 738 recept

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.