r
Nosalty Logó

Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából

NapsütötteVidékünkön
Görög gyümölcsleves Gábor konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1196
Kalória
7.1g
Fehérje
282.8g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
763.1g
Víz
17.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
262.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4779 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    763.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    893 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1196 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1131.2 g
  • Cukor
    1048 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    3052.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    845 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    3570 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2939 micro
Összesen 4779 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A narancslevet egy nagy fazékban elkeverjük a tejszínnel, a konzerv gyümölcslével és a citromlével. Ha nincs konzerv gyümölcslevünk, vizet használunk helyette, amiben 50 g cukrot oldunk fel. Jól lehűtjük.
  2. A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a szőlőt felezzük. Ha triple sec-et használunk, a gyümölcsöket leöntjük vele és jól lehűtjük. A gyümölcsöket a narancslébe keverjük és hűtőszekrényben tároljuk. Tálaláskor ügyelünk rá, hogy minden tányérba egyenlő arányban kerüljenek a gyümölcsök.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

Hiába az elnevezés, a görög gyümölcsleves nem görög eredetű étel, csak Magyarországon tudnak róla. Univerzális fogás; nyáron a friss ribizli és szőlő miatt, télen pedig a déligyümölcsök miatt készítjük. A kánikulában egy kitűnő hűsítő, amit alkohollal és anélkül is készíthetünk. Érdemes friss ribizlit használni hozzá, hiszen ez megtartja az alakját, amíg a gyorsfagyasztott elszínezi a levest. A szőlőből válasszuk a mag nélküli fajtákat és felezzük el. Nyáron friss gyümölcsökből készíthetjük a levest, télen konzervet használunk - ha nincs konzerv gyümölcslé, cukrozott vízzel készítjük. A legjobb, hogy nem szükséges főzni és rövid idő alatt elkészül.

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...