r
Nosalty Logó

Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 3060 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 3060 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A szendvicsekhez

Elkészítés

A szendvicsekhez

  1. Keverjük habosra a mascarponét a tejszínnel és a cukorral.
  2. A mandarint pucoljuk meg, de hagyjuk egyben. A kivit pucoljuk meg, az egyiket hagyjuk egészben, a másikat hosszában vágjuk vékony szeletekre. A mangót pucoljuk meg, vágjuk le a felét, majd szúrjunk ki belőle egy virág/csillag formájú darabot.
  3. A szőlőt mossuk meg, és szedjük le a fürtről a szemeket. A bogyós gyümölcsöket mossuk meg. Néhány eperszemből készítsünk „tulipánt”: vágjunk ki a csúcsos végéből kétoldalt két kis cikket, hogy virágra hasonlítson.
  4. Minden szendvics mintája lehet más, de mindegyikhez a következő lépéseket kell végigjárnunk. Vegyünk egy szelet kenyeret, majd kenjük meg alaposan a tejszínes krémmel. Döntsük el, hol fogjuk elvágni majd a szendvicset, és ehhez alkalmazkodva rendezzük el a kenyéren a gyümölcsöket.
  5. Mindig figyeljünk arra, hogy a gyümölcsök közé kerüljön a krémből. Gyakran rétegezni is kell őket, ilyenkor se feledkezzünk el odakenni egy kevés krémet. Amikor minden gyümölcs belekerült a szendvicsbe, fedjük be az egészet egy utolsó réteg tejszínes krémmel, és tegyük rá a másik szelet kenyeret. Nem baj, ha púpos lesz, a lényeg, hogy ne csússzon szét.
  6. Csomagoljuk folpackba a szendvicset, és tegyük 20 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen. Jelöljük meg a fólián a vágás irányát egy tollal, nehogy elfelejtsük.
  7. A hűtőből kivéve hagyjuk benne a fóliában, és így vágjuk félbe egy éles késsel. Ha mindent jól csináltunk, látni fogjuk a mintázatot a szendvics belsejében.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 1894
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)
Lakos Benedek 263 recept

Két szelet kenyér közé nagyon sok minden kerülhet, és míg semmi kifogásom nincsen a sajtos, sonkás, zöldséges és egyéb variációk ellen, néha mégis kell némi édesség egy szendvicsbe. Például gyümölcs és tejszínhab. Igazam van? A fruit sando egy igazi japán különlegesség, sőt, szinte már művészetnek mondható a virágos-mintás belsőt rejtő szendvicsek készítése.

Hozzávalók

A szendvicsekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!