r
Nosalty Logó

Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel

Gizi
Pavlova vaníliakrémmel és gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

807
Kalória
14.6g
Fehérje
119.3g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
159.7g
Víz
144.3g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
109.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 3225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a Pavlovához

Hozzávalók a vaníliakrémhez

Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 807 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    638.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1198 micro
Összesen 3225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a Pavlovához

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá).
  4. Helyezzük be 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig).
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  6. A vaníliakrémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.
  7. Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meleg tejet.
  8. Ezután kézi habverővel addig keverjük, még pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki egészen.
  9. A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt, vaníliakrémet.
  10. Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A maradék tojásfehérje felhasználásának az egyik legfinomabb módja, ha sütünk egy Pavlovát.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...