Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves

Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves
Vaníliapudingos vegyes gyümölcsleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újév első tanítási napján, a kedvenc levesüket szerettem volna elkészíteni a gyerekeimnek, és a férjemnek, akik elég fárasztó nap után érkeztek haza iskolából, munkahelyről.

Nehéz volt újra felvenni az iskolába járás menetét, a csodás téli szünet után,- ezzel a levessel próbáltam kedveskedni a férjemnek és a  gyerekeknek. :-) Elfogyott.

Szereti a család langyosan is, délután a leves megmaradt része, pillanatok alatt elfogyott, kis tálkákba téve, bekanalazták. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mivel ez egy leves, és tudom, mi van a befőttes üvegbe, így nyugodtan a befőttek levét is felhasználom. De 2-3 esetleg 4 dl vizet is szoktam ráönteni, ha úgy érzem szükségét. Később ezt a vanília pudingos tejjel úgyis besűrítem, de ha kevés a leve, akkor inkább szósz lesz, ezért adok hozzá egy kevés vizet. Ebből érthetően, a gyümölcsszósz is így készül, csak ott nem adok hozzá még vizet, és  két csomag pudingport használok. Természetesen, mindenki saját belátása szerint tegye ezt.  Lehetőleg házi befőtteket használjunk vagy friss gyümölcsöket.

Nyugodtan lehet egy gyümölcsből is készíteni, de a kedvenc gyümölcseinket is összefőzhetjük, csak finomabb lesz.:

A citrom elvarázsolja a levest, a fahéj is. 

A vaníliás puding pedig csodákra képes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fazékba az összes házilag eltett (magozott) befőttet a levével együtt beleöntjük. A pucolt almát gerezdekre vágva szintén beletesszük.
  2. A konzerv mandarint leszűrjük, és azt majd csak az utolsó percekben tesszük bele, mivel hamar szétfőne.
  3. A felkarikázott citromot és a fűszereket, szükség esetén vizet öntünk rá (bár ad épp elég  levet a befőtt).
  4. Feltesszük főni,  amíg fő a gyümölcs, kis tálkában a pudingport a cukorral, sóval, kevés tejjel elkeverjük simára, majd a maradék tejjel alaposan összekeverjük.
  5. Sűrű szitán keresztül a tűzről levett gyümölcsökre öntjük forrástól számított 8-10 perc után,  folyamatos keverés mellett, nehogy becsomósodjon, visszatesszük a tűzre, felforraljuk, kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük (cukor, vaníliás cukor), és lekapcsoljuk alatta a gázt.
  6. Tálaljuk. Télen melegen, nyáron hidegen (akkor viszont friss gyümölcsökből).
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 139 364
elküldve: 7
receptkönyvben: 147
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

Vegyes gyümölcsleves pudinggal, Pudingos gyümölcsleves, Gyümölcsleves vaníliapudinggal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2015-09-15 13:11

Kedves hoti!
azért ennyi, mert két napra szoktam készíteni :)
azért ennyi, mert szeretjük, és akár langyosan, akár hidegen rá szoktunk járni,....én tökéletesen jól tudok egy tányérral lakni :) nem is igénylem a második fogást, legyen az akár pörkölt akár rántott hús :)
ja igen, még nem láttad a nagyon fiamat enni :) , és a lányom is imádja, amióta pudingos, a férjem is jobban szereti...hát ennyi :)
amúgy soha senki nem mondta azt, hogy a leírt recept az szentírás, csak az lehet a tuti , :) és nem lehet a magad ízlése miatt bármit akár mennyiség, akár hozzávaló fajta változtatni... :)
köszönöm kedves hozzászólásodat :)
Éva-Anyóca

Black Redstart
Black Redstart Tue, 2015-09-08 17:12

Szilvából és őszibarackból készítettem el. Ezt a pudingos eljárást még nem ismertem, de nagyon finom, krémes lett tőle a leves. Köszönöm a receptet! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2015-09-15 13:14

Kedves Black Redstart!

Örülök, hogy elkészítetted, és a két féle gyümölcs is bőven elég, néha én is csak annyiból készítem, ha annyi van itthon, vagy kedvem ennyi :)
Igen, én is a barátnőmtől tanultam anno 1998-ban ezt a sűrítési módot, mert úgy csak befőttnek nézett ki, amit a tányérba öntöttem, .......íze és állaga is tényleg finomabb, és gusztább :)
Nagyon örülök, hogy tetszett :)
Éva-Anyóca

hoti
hoti Mon, 2012-01-23 20:12

Kedves Éva-Anyóca!
5 üveg befőtt+1 konzerv mandarin+3 alma=óriási adag! Én a 4 tagú családomnak általában 1 üveg meggybefőttből és 3-4 almából szoktam készíteni, hasonló módon, és mondhatom, nagyon finom! A pudinggal könnyű elkészíteni (egyszerűbb, mint liszttel habarni), krémes, lágy levest kapunk!
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, de a mennyiségre figyelni kell!
Üdv!
hoti

409
cseresznyebefőtt 30 dkg
meggybefőtt 30 dkg
szilvabefőtt 30 dkg
körtebefőtt 30 dkg
alma 3 db
őszibarack 30 dkg
mandarin 20 dkg
citrom 0.5 db
fahéjrúd 1 db
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 2 teáskanál
1.5 kk
vaníliás cukor 4 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 5 ek