Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai garnélarákleves

Thai garnélarákleves
Thai garnélarákleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy budapesti ázsiai étteremben volt szerencsém először a fogáshoz, a receptet az ott érzett ízek alapján próbáltam újraalkotni - véleményem szerint inkább több sikerrel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát közepes karikákra szeljük (a zöld és fehér részét egyaránt), a vöröshagymát pedig durva kockákra aprítjuk. Egy közepes méretű fazékban, egy evőkanál olívaolajon, a mindkét hagymát megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szárnyas/zöldség/tengeri hal alaplevet, majd felforraljuk, de amint elkezd forrni, visszavesszük kis lángra. A levet fűszerezzük a chilivel, korianderrel, curry porral (vagy sűrítménnyel), kurkumával, sóval és borssal, valamint belepasszírozzuk a fokhagymagerezdeket is.
  3. Ha a hagymák puhára főttek, közepes láng mellett hozzáadjuk a garnélát, a kókusztejet, és belefacsarjuk a két lime levét - nem gond, ha a rostjai is belekerülnek. A garnéla gyorsan megfő és a kókusztejet sem szabad sokáig forralni, ezért 5 perc után félrehúzzuk a levest, beleaprítjuk a friss snidlinget, és tálalható is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

ázsiai leves, garnélás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

216
szárnyas alaplé 1 l
kókusztej 200 ml
garnéla 250 g
limelé 2 lime-ból nyert
póréhagyma 0.5 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
snidling 0.5 csokor
koriandermag 1 csipet
curry por 1 kávéskanál
kurkuma 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 1 tk
olívaolaj 1 ek