r
Nosalty Logó

Thai garnélarákleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
k3csk3
Thai garnélarákleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 859 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 45 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 216 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 859 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát közepes karikákra szeljük (a zöld és fehér részét egyaránt), a vöröshagymát pedig durva kockákra aprítjuk. Egy közepes méretű fazékban, egy evőkanál olívaolajon, a mindkét hagymát megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a szárnyas/zöldség/tengeri hal alaplevet, majd felforraljuk, de amint elkezd forrni, visszavesszük kis lángra. A levet fűszerezzük a chilivel, korianderrel, curry porral (vagy sűrítménnyel), kurkumával, sóval és borssal, valamint belepasszírozzuk a fokhagymagerezdeket is.
  3. Ha a hagymák puhára főttek, közepes láng mellett hozzáadjuk a garnélát, a kókusztejet, és belefacsarjuk a két lime levét - nem gond, ha a rostjai is belekerülnek. A garnéla gyorsan megfő és a kókusztejet sem szabad sokáig forralni, ezért 5 perc után félrehúzzuk a levest, beleaprítjuk a friss snidlinget, és tálalható is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2231
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy budapesti ázsiai étteremben volt szerencsém először a fogáshoz, a receptet az ott érzett ízek alapján próbáltam újraalkotni - véleményem szerint inkább több sikerrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.