r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tarhonyapuding

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gyümölcsös tarhonyapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 1933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A kókusztejet, vizet, cukrot, fahéjat és a lime nagy csíkokban lehámozott héját egy fazékba tesszük és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a szemek puhák nem lesznek. A végén hozzáfacsarunk valamennyit ízlés szerint a lime levéből.

A gyümölcsös réteghez

  1. Az őszibarackot apróra kockázzuk, majd a fűszerekkel, cukorral és a lime levének felével egy kis fazékba tesszük. Közepes lángon addig főzzük, míg a gyümölcs meg nem puhul.
  2. A tarhonyapudingot a kész gyümölcsös lekvárral rétegezzük kelyhekben. Tetszőlegesen barackszeletekkel, kókuszchipsszel és limehéjjal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 442
  • Össznézettség: 1439
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek

Receptjellemzők

Gyümölcsös tarhonyapuding
Lakos Benedek 357 recept

Igen, a tarhonyát nemcsak köretként, hanem édesség formájában is el lehet készíteni. Az alábbi, tejberizsre hajazó édesség például kiválóan bemutatja, hogyan lesz az egyszerű tésztából elegáns, dekadens desszert. A kedvünktől és a szezontól függően bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.

Hozzávalók

A pudinghoz

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek