növényi tej

Kókusztej

A kókusztej selymesen krémes, enyhén édeskés ízű, növényi alapú ital, amely a kókuszdió húsának pépesítéséből és vízzel való elkeveréséből készül. Különösen kedvelt az ázsiai, karibi és vegán konyhában, de egyre gyakrabban kerül a magyar gasztronómiában is. Egész évben elérhető, és változatosan felhasználható levesekben, főételekben, desszertekben és italokban is egyaránt.

Mandulatej

A mandulatej az egyik legnépszerűbb növényi ital, amit finomra őrölt mandulából és vízből készítenek. Kellemesen enyhe, kissé diós íze miatt kiváló tehéntej-alternatíva kávéba, zabkásába, turmixba, főzéshez vagy sütéshez. Laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, valamint vegán étrendet követők körében is közkedvelt.

Zabtej

A zabtej az egyik legkedveltebb növényi ital, amelyet főként vízből és zabpehelyből készítenek. Krémes állaga és enyhén édeskés íze miatt tökéletes alternatívája a tehéntejnek, főként kávéba, gabonapelyhekhez, zabkásához, turmixokba vagy főzéshez. Laktózmentes, vegán, és gyakran dúsítják kalciummal, B12-vitaminnal, D-vitaminnal is.

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...