r
Nosalty Logó

Vegán spenótfőzelék

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Vegán spenótfőzelék sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 1695 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

spenótfőzelék

burgonya

Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9894 micro
Összesen 424 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39577 micro
Összesen 1695 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 96 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

spenótfőzelék

burgonya

Elkészítés

spenótfőzelék

  1. A kókuszolajat felforrósítjuk, majd üvegesre pároljuk rajta az aprított hagymát és fokhagymát. Ízesítjük garam masalával, sóval-borssal.
  2. Amikor már üveges és kicsit pirult a hagyma, hozzáadjuk a spenótot. Használhatunk frisset, fagyasztottat, vágottat vagy püréset is, de ha fagyasztottat használunk, előtte olvasszuk ki. Pároljuk a spenótot kb. 5 percig, közben folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen.
  3. Ekkor jöhet bele a köretnek sütött burgonyából kb. 150 gramm, valamint a kókusztej. Sűrítéshez persze használhatunk sima főtt burgonyát vagy keményítőt is, de ez a megoldás okosan kombinálja a köretet a sűrítéssel.
  4. Turmixoljuk az egészet teljesen krémesre, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet is, és ízlés szerint sózzuk még meg, ha sótlannak találnánk. Tálaljuk a sült burgonyával és tetszés szerint zöldfűszerrel vagy aprított olajos maggal megszórva.

burgonya

  1. A burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd összeforgatjuk az olajjal, tetszés szerinti fűszerkeverékkel, valamint sóval-borssal.
  2. 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A kész krumpliból kb. 150 grammot felhasználunk a főzelékhez, a többit köretként kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 512
  • Össznézettség: 1262
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Vegán spenótfőzelék
Rosanics Petra 362 recept

Ha villámgyorsan készítenénk laktató és mennyeien krémes főzeléket, akkor nem is kell tovább keresgélni: a spenót minden feltételnek maximálisan megfelel. Most mindenmentesen készítettük el, kicsit keletiesre hangolva: krémesítéshez kókusztejet, fűszerezéshez pedig garam masalát használtunk, a sűrítést pedig a köretnek készített burgonya egy részével oldottuk meg.

Hozzávalók

spenótfőzelék

burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...