r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb citromfagylalt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Legegyszerűbb citromfagylalt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fagylalt

tálalás

Összesen 232 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fagylalt

tálalás

Összesen 1396 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

fagylalt

tálalás

Összesen 125 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 232 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1396 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

fagylalt

tálalás

Elkészítés

fagylalt

  1. A citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat. Fontos, hogy csakis kezeletlen héjú citromot használjunk hozzá, hiszen egybe beletesszük az egészet.
  2. A félcitromokat, a kókusztejet (mindenképp zsírosabb fajtát használjunk) és az agave szirupot turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy kis csipet sót, tényleg minimálisat, csak arra kell, hogy kiemelje az ízeket.
  3. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. Az elején úgy tűnhet, sosem leszünk készen, de ne adjuk fel! A cél, hogy addig turmixoljuk, míg a citrom annyira apróra lesz vágva, hogy már nem zavaró kóstoláskor. (Ha nem bírja a gépünk, és darabosabb marad, akkor pedig gyors passzírozzuk át szitán, ez nem foghat ki rajtunk!)
  4. A kész citromturmixnak ekkor már isteni illata kell, hogy legyen. Elő hát a jégkockatartókkal, és ügyesen öntsük bele a krémünket. (Összesen 7-8 deci folyadékunk lesz, szóval érdemes nagyobb űrtartalmú jégkockatartót beszerezni. Ha csak kicsink van, az se baj, abban ugyanis gyorsabban dermed, így egymás után ki tudjuk fagyasztani a kockákat.)
  5. Az így kiporciózott citromturmixot tegyük aztán fagyasztóba 2-4 órára, a hűtés hossza természetesen a jégkockatartó méretétől is függ.
  6. A keményre fagyott citromturmixkockákat vegyük elő a a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hogy picit tudjanak akklimatizálódni.
  7. Az 5 perc leteltével szedjük ki a kockákat a tartóból, és tegyük konyhai robotgépbe. Ne egyszerre tegyük bele az összeset, érdemes fokozatosan, 3-4 adagban hozzáadni.
  8. Végül turmixoljuk le gyorsan a jeges kockáinkat, ettől nyeri el ugyanis a fagyira jellemző krémességet.

tálalás

  1. Azon nyomban tálaljuk is turmixolás után: szórjuk meg a fagylalt tetejét kókuszreszelékkel és reszelt citromhéjjal, valamint díszítsük citromszeletekkel.
  2. Kanalazzuk azon nyomban, mert ebben a melegben bizony gyorsan olvad!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 5054
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 14.

Ajánló

Ha nem ennénk meg egyszerre az egészet, csak annyi jégkockányi fagyit vegyünk ki, amennyire szükségünk van. Ugyanis csak turmixolás után lesz tökéletesen krémes, ha visszatesszük a fagyasztóba, megint keményre fagy, és úgyis újra kéne turmixolnunk.

Receptkategóriák

Legegyszerűbb citromfagylalt
Nosalty vegán 109 recept

Imádjuk a gyümölcsfagylaltokat, a citrom pedig különösen nagy kedvencünk, ám házilag eddig nem nagyon próbálkoztunk az elkészítésével. Ez mostantól másként lesz, ugyanis felfedeztük, hogy 3 hozzávalóból zseniálisan egyszerűen készítetünk KRÉMES citromfagyit, méghozzá gép nélkül! Mindössze kezeletlen citromra, kókusztejre és tetszőleges édesítőszerre van szükségünk, na meg egy konyhai robotgépre vagy erősebb turmixra, és indulhat is a házifagylalt-parti!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

fagylalt

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek