r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell kétkáposztás kockával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Rozé kacsamell kétkáposztás kockával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

rozé kacsamell

kétkáposztás kocka

Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

rozé kacsamell

kétkáposztás kocka

Összesen 2906 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

rozé kacsamell

kétkáposztás kocka

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4338 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    591 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    698 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1551 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    4275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2253 micro
Összesen 2906 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 105 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

rozé kacsamell

kétkáposztás kocka

Elkészítés

rozé kacsamell

  1. A kacsamelleket bőrös oldalát beirdaljuk, elég csak egy irányban, így nem fog csúszkálni a zsírréteg a késünk alatt, és szebb is lesz. Serpenyőt forrósítunk, majd a kacsamelleket bőrrel lefelé beletesszük.
  2. Sózzuk-borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk a bőrét. Majd megfordítjuk a melleket, sózunk-borsozunk, és a másik oldalukat is lepirítjuk.
  3. 175 fokos sütőben 20 percet sütjük, az első félidőben érdemes lefedni alufóliával, így még jobban puhul.
  4. A kész kacsamelleket hagyjuk pihenni a sütőben, majd amikor már a tészta is kész, a beirdalás mentén felszeleteljük.

kétkáposztás kocka

  1. A kacsasütésről hátramaradt zsíron üvegesre pároljuk a lila hagymát. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk jó adag fűszerköménnyel és pár evőkanál cukorral.
  2. Picit karamellizáljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fehér- és lila káposztát, és addig pároljuk, míg kissé összeesik az egész. Ekkor mindenképpen kóstoljuk meg, és szükség szerint fűszerezzünk utólag is, hiszen nagy volumenváltozáson esik át az ételünk.
  3. Adjunk hozzá egy kevés kacsazsírt is pluszban, és öntsük rá a száraz vörösbort. Keverjük át az egészet. Pároljuk addig, míg az alkohol eltűnik belőle, majd kicsit pirongassuk is oda.
  4. Végül jöhet bele a kész, kifőtt tésztát. Ebből használhatunk bármilyet, de hagyományosan fodros nagykockát illik használni. Keverjük el a káposztával alaposan, és tálalhatunk is.
  5. A káposztás kockát kínáljuk mélytányérakban, a tetejére pedig fektessünk pár szeletet a rozé kacsamellből.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 834
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 21.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Igazán csodás receptet hoztunk nektek, amit akár az ünnepekkor is bevethettek. A kacsamellet serpenyő és sütő segítségével tökéletesen rózsaszínre sütöttük, "köretnek" pedig fenséges, káposztás kockát készítettünk mellé, méghozzá lila és fehérkáposztából vegyesen. A végeredmény nem csak mennyei lett, de szemet kápráztató is.

Hozzávalók

rozé kacsamell

kétkáposztás kocka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...