r
Nosalty Logó

Konfitált karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Konfitált karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1501 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9006 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a karajszeleteket: nagyszemű sóval ALAPOSAN besózzuk mindkét oldalukat, majd hűtőbe tesszük legalább 10-15 percet pihenni. Ha nincs sok időnk, 10 percet akkor is szánjunk rá, mert szemmel látható lesz a különbség, a só ugyanis elvonja a felesleges nedvességet a húsból, aminek így sokkal szebb állaga és színe lesz.
  2. A pihentetett hússzeletekről aztán mossuk le a sót, majd töröljük őket szárazra.
  3. A hagymákat félbevágjuk, a paprikát karikázzuk, a paradicsomot negyedeljük, a koktélparik maradhatnak egyben, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, majd az egészet egy nagyobb sütőtál aljára fektetjük.
  4. A karajszeleteket a zöldségágyra fektetjük, és mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
  5. A kacsazsírt megolvasztjuk, majd óvatosan rácsorgatjuk a húsra. Ha nem lepné el a zsír teljesen a hússzeleteket, akkor igazgassuk úgy a zöldségek köz, hogy fedve legyen mindenhol.
  6. A tepsit lefedjük alufóliával, majd sütőben 110 fokon sütjük kb. másfél-két órát.
  7. A kész sült hús magában is mennyei, fogyaszthatjuk savanyúsággal és friss zsemlével, de főzelékek feltétjeként is tökéletes. Ha pedig még egy kicsit le is pirítjuk, akkor még ízesebbé varázsolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 311
  • Össznézettség: 2523
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 10.

Ajánló

A konfitálózsírban ízesre főtt paprikát, paradicsomot és hagymát szedjük ki, és tegyük késes aprítóba. Adjunk hozzá 2-3 kanál zsírt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd krémesítsük egyneműre. A végeredmény egy mennyei szósz, amit fantáziánk szerint használhatunk a továbbiakban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konfitált karaj
Rosanics Petra 333 recept

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi maradékmentő recept, mert az ízesítésként szolgáló zöldségekből finom szószt készíthetünk, míg a sütéshez használt zsírt utána is újrahasználhatjuk különféle receptekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek