r
Nosalty Logó

Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával

Simon Gábor
Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Sült burgonya

1024
Kalória
44.3g
Fehérje
34.7g
Szénhidrátok
77.9g
Zsír
311.1g
Víz
191.5g
Koleszterin
4.8g
Rost
1.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 4096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 4096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. A tarját vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, utána klopfoljuk ki őket vékonyra.
  2. Keverjük össze a mustárt a fűszerekkel és a préselt fokhagymával. Kenjük be alaposan a hússzeletek mindkét oldalát a páccal, majd tegyük be a hűtőbe pihenni. Hagyjuk min. egy éjszakát érlelődni, de 1-2 nap alatt lesz igazán tökéletes a hús. Sütés előtt 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből.
  3. A füstölt szalonnából vágjunk szeleteket, vagdossuk be, majd pirítsuk ki őket zsírjára. Vegyük ki az elkészült szalonnát a serpenyőből, és ebben a forró zsiradékban süssük ki hirtelen a húsokat.
  4. Tálalásnál az elkészült húsra helyezzünk a sült szalonnából, köretnek pedig kínáljuk mellé a sült burgonyát.

Sült burgonya

  1. A burgonyát cikkezzük fel, és lobogó, sós vízben főzzük elő 6-7 percig, majd szűrjük le. A szűrőben kissé rázzük össze a burgonyát, hogy érdesebb legyen a felülete.
  2. Forgassuk össze a kacsazsírral a burgonyát, sózzuk meg, utána egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítsuk ki.
  3. 200°C-os előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A legfontosabb- és egyben leghosszabb része a pácolás idő, amit érdemes kivárni, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...