r
Nosalty Logó

Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 4096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1024 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5756.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 4096 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 187 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. A tarját vágjuk fel ujjnyi vastagságú szeletekre, utána klopfoljuk ki őket vékonyra.
  2. Keverjük össze a mustárt a fűszerekkel és a préselt fokhagymával. Kenjük be alaposan a hússzeletek mindkét oldalát a páccal, majd tegyük be a hűtőbe pihenni. Hagyjuk min. egy éjszakát érlelődni, de 1-2 nap alatt lesz igazán tökéletes a hús. Sütés előtt 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből.
  3. A füstölt szalonnából vágjunk szeleteket, vagdossuk be, majd pirítsuk ki őket zsírjára. Vegyük ki az elkészült szalonnát a serpenyőből, és ebben a forró zsiradékban süssük ki hirtelen a húsokat.
  4. Tálalásnál az elkészült húsra helyezzünk a sült szalonnából, köretnek pedig kínáljuk mellé a sült burgonyát.

Sült burgonya

  1. A burgonyát cikkezzük fel, és lobogó, sós vízben főzzük elő 6-7 percig, majd szűrjük le. A szűrőben kissé rázzük össze a burgonyát, hogy érdesebb legyen a felülete.
  2. Forgassuk össze a kacsazsírral a burgonyát, sózzuk meg, utána egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítsuk ki.
  3. 200°C-os előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 369
  • Össznézettség: 7805
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns cigánypecsenye sült burgonyával
Simon Gábor 53 recept

A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A legfontosabb- és egyben leghosszabb része a pácolás idő, amit érdemes kivárni, hogy a húst rendesen átjárhassák az ízek.

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Sült burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek