r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 560 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 2235 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 560 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2235 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    218 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 113 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Húsos töltelék

Palacsinta

Elkészítés

Húsos töltelék

  1. A felhevített kacsazsírba helyezzük bele a csirkecombokat, sózzuk meg, majd süssük át mindkét oldalát, hogy egy ízletes pörzsanyag képződhessen. Miután megsültek, vegyük ki őket, és tegyük bele a serpenyőbe az apróra vágott hagymát és paprikát, amit pirítsunk le üvegesre.
  2. Húzzuk félre, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, kavarjuk el. Ezután mehet bele a hámozott koktélparadicsom, a megsült hús, végül öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt főzzük takarékon 1 órát, hogy szépen megpuhulhasson a hús. Ha elfőne a leve, vagy kevésnek találnánk, pótoljuk.
  3. Amikor megfőttek a csirkecombok, vegyük ki őket, és szedjük le a húst a csontokról. Figyeljünk rá, hogy a porcos rész ne kerüljön bele. Vágjuk fel apróra.
  4. A szószt tejfölös habarással sűrítsük be, hőkiegyenlítéssel. Miután kiforrta magát, botmixerrel és-, vagy passzírozással varázsoljuk simává.
  5. Tegyünk annyi szószt a felvágott húshoz, hogy szaftos legyen, de formázható állagú.

Palacsinta

  1. Amíg fő a csirkepaprikás verjük fel a tojást egy csipet sóval, adjuk hozzá a lisztet, amit kezdjünk el kikeverni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes állaga legyen. Hagyjuk pihenni negyed órát. Ha sűrű lett az állaga higítsuk fel egy kevés tejjel.
  2. Forró, enyhén olajos palacsintasütőben süssük ki őket. Ebből a mennyiségből nagyjából 10 palacsinta jön ki.
  3. Egy evőkanálnyi tölteléket helyezzünk a palacsinta aljára, hajtsuk be mindkét oldalát, majd göngyöljük fel.
  4. Öntsük le a szaftjával a palacsintákat, friss tejföllel tálaljuk.
  5. Amennyiben kihűltek a palacsinták, sütőben melegítsük át őket.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 9122
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik klasszikus kedvencünk a hortobágyi palacsinta, ami tökéletes része lehet a vasárnapi ebédnek.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Húsos töltelék

Palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.