r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta egyszerűen

Simon Gábor
Hortobágyi palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsos töltelék

Palacsinta

560
Kalória
30.9g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
217.6g
Víz
200g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 2235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos töltelék

Palacsinta

Összesen 113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    3144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    870.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    218 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Húsos töltelék

  1. A felhevített kacsazsírba helyezzük bele a csirkecombokat, sózzuk meg, majd süssük át mindkét oldalát, hogy egy ízletes pörzsanyag képződhessen. Miután megsültek, vegyük ki őket, és tegyük bele a serpenyőbe az apróra vágott hagymát és paprikát, amit pirítsunk le üvegesre.
  2. Húzzuk félre, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, kavarjuk el. Ezután mehet bele a hámozott koktélparadicsom, a megsült hús, végül öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt főzzük takarékon 1 órát, hogy szépen megpuhulhasson a hús. Ha elfőne a leve, vagy kevésnek találnánk, pótoljuk.
  3. Amikor megfőttek a csirkecombok, vegyük ki őket, és szedjük le a húst a csontokról. Figyeljünk rá, hogy a porcos rész ne kerüljön bele. Vágjuk fel apróra.
  4. A szószt tejfölös habarással sűrítsük be, hőkiegyenlítéssel. Miután kiforrta magát, botmixerrel és-, vagy passzírozással varázsoljuk simává.
  5. Tegyünk annyi szószt a felvágott húshoz, hogy szaftos legyen, de formázható állagú.

Palacsinta

  1. Amíg fő a csirkepaprikás verjük fel a tojást egy csipet sóval, adjuk hozzá a lisztet, amit kezdjünk el kikeverni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes állaga legyen. Hagyjuk pihenni negyed órát. Ha sűrű lett az állaga higítsuk fel egy kevés tejjel.
  2. Forró, enyhén olajos palacsintasütőben süssük ki őket. Ebből a mennyiségből nagyjából 10 palacsinta jön ki.
  3. Egy evőkanálnyi tölteléket helyezzünk a palacsinta aljára, hajtsuk be mindkét oldalát, majd göngyöljük fel.
  4. Öntsük le a szaftjával a palacsintákat, friss tejföllel tálaljuk.
  5. Amennyiben kihűltek a palacsinták, sütőben melegítsük át őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egyik klasszikus kedvencünk a hortobágyi palacsinta, ami tökéletes része lehet a vasárnapi ebédnek.

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...