r
Nosalty Logó

Csirkés vadasmártás

Simon Gábor
Vadasmártás sült csirkével pirított szalvétagombóccal fehér tányéron fa asztalon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkés vadasmártás

553
Kalória
20.2g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
279.7g
Víz
138.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
31.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkés vadasmártás

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3716 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2028 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    6190 micro
  • β-karotin
    14864 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Csirkés vadasmártás

  1. Első lépésként pirítsuk körbe alaposan a csirkecombokat kacsazsíron. A szépen megpirult csirkecombokat szedjük ki, és tegyük félre. Csirkecombon kívül használhatunk nyugodtan más részeit is a csirkének.
  2. A pörzsanyagos kacsazsírba tegyük ezután a kockákra vágott gyökérzöldségeket, enyhén sózzuk meg, szórjuk meg cukorral, majd pirítsuk át az egészet.
  3. A karamellizálódott zöldségeket öntsük fel fehérborral, és forraljuk ki belőle az alkoholt.
  4. Tegyük vissza a lepirított csirkecombokat, majd öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket és a húst.
  5. A fűszereket érdemes egy teatojásban beletenni a mártásba, mivel így sokkal könnyebb lesz kiszedni őket.
  6. Fedő alatt kb. fél órán át főzzük takarékon a vadast, amíg a csirkecomb és a zöldségek is megpuhulnak.
  7. Szedjük ki a combokat és a teatojást.
  8. Ízesítsük mustárral, tejszínnel és citromlével. Turmixoljuk le a mártást, és húzzuk fel alaplével, ha esetleg túl sűrű lenne, és forraljuk fel utoljára.
  9. A csirkecombra tálalás előtt érdemes forró sütőben utoljára rápirítani, hogy jó ropogós legyen a bőre.
  10. Köretnek tálaljunk mellé pirított szalvétagombócot vagy zsemlegombócot vagy knédlit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek