Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa, az igazi

Tepertős pogácsa, az igazi
Tepertős pogácsa, az igazi
58 perc / előkészület: 40 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy nagy sikerű receptemet szeretném bemutatni. Akik eddig elkészítették, illetve akiket megkínáltam vele, egyöntetűen azt mondták, hogy ez nem csak egy jó tepertős pogácsa, hanem ez az eredeti íz. Az elkészítést receptvideó formájában is bemutatom a YouTube csatornámon, keressétek ott is "Gábor a Házi Pék"-et.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ajánlom partikra, vendégváróként, gulyáslevesekhez, főzelékekhez, bográcsozáshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk.
  2. A lisztet a zsírral és a darált tepertővel összemorzsoljuk mindaddig, amíg a zsiradék körbeveszi a lisztszemcséket, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és a tésztát alaposan bedagasztjuk. Arra ügyeljünk, hogy a 2 tojásból csak az egyik kerül a tészta dagasztásához, a másikat félretesszük későbbre a kenéshez.
  3. A kész tésztát 30 percig fedeles tálban érleljük, pihentetjük.
  4. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (én 2-3 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megrácsozzuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és papírozott sütőlemezre helyezzük kellő távolságra egymástól. A maradék tésztát mindig újragyúrjuk, és az előzőek szerint eljárunk mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
  5. Elrakás után a tetejüket 1 db felvert tojással átkenjük.
  6. Kelesztjük 50-70 percig a helység hőmérsékletétől függően, optimálisan langyos helyen.
  7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenjük a tetejét a felvert tojással.
  8. Sütés: 250 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőbe berakjuk, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 215 C°-ra, és így sütjük tovább a pogácsák méretétől függően 13-22 percig (a képen látható pogácsák 18 percig sültek).
  9. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 215°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 3 593
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a Házi Pék

Mióta szakács: 2020.06.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

Töpörtyűs Pogácsa, Töpörtős Pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1022
finomliszt 600 g
friss élesztő 30 g
20 g
kacsazsír 60 g
tepertő 200 g
bors 4 g
tojás 2 db
tejföl 350 g
fehérbor 3 ek