r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Töltött csirkecomb krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 490 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4696 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4562 micro
Összesen 1966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket(most teljes kiőrlésűt használtunk) beletépkedjük egy tálba és ráöntjük az alaplevet. Jól kinyomkodjuk (bár ennyi folyadékot el fog nyelni, de az összedolgozás miatt is szükséges nyomkodni).
  2. A zöldborsót egy picit előfőzzük. A zöldfűszereket és az újhagymát apróra vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és előre lepirítjuk.
  3. A zsemléhez adjuk hozzá az előbb említett hozzávalókat. Tegyük bele a tojásokat(egészet is lehet használni, akkor elég picit kevesebb) is, és sózzuk-borsozzuk. Ízlés szerint mehet még bele vöröshagymapor.
  4. A csirkecombokat (érdemes akár a töltés előtt 1 napig besózva a hűtőben tartani) előkészítjük a töltéshez.
  5. Az ujjunkkal oldalról-felülről elkezdjük kitágítani azt a részt, ahova majd kerül a töltelék.
  6. A csirkéket kenjük át zsírral, fűszerezzük csirke fűszersóval ( ezt is lehet akár 1 nappal előtte). Töltsük bele a tölteléket, de figyeljünk arra, hogy ne töltsük túl, nehogy kifolyjon. Fogpiszkálóval lehet rögzíteni a szélén. Kizsírozott tepsibe mehetnek.
  7. Vágjunk mellé ízlés szerint krumplit, ha szeretnénk és hagyjuk sülni kb. 1 órát a hússal együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 18.

Ajánló

A töltelék ízlés szerint variálható, elvehetünk belőle dolgokat, hozzáadhatunk más alapanyagokat is, amihez csak kedvünk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkecomb krumplival
Hankusz Sára 145 recept

A csirkecomb relatíve egy egyszerű étel, hiszen némi fűszerezést igényel, de utána már csak annyi dolgunk van vele, hogy berakjuk a sütőbe. Ha egy kicsit extrábbra vágynánk, akkor jöhet a töltés! Ez akár szuper maradékmentő ötlet is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek