Ropogós libacombok tepsiben sült zöldségágyon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g libacomb772 kcal
-
135g édesburgonya84 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
53g pasztinák33 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
75g sütőtök28 kcal
-
45g fokhagyma60 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
38g lilahagyma14 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
19g méz57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
19g kacsazsír0 kcal
Összesen
1391
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1600g libacomb3087 kcal
-
540g édesburgonya334 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
210g pasztinák134 kcal
-
400g kelbimbó155 kcal
-
300g sütőtök113 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
150g lilahagyma55 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
75g kacsazsír0 kcal
Összesen
5564
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
34.6g libacomb67 kcal
-
11.7g édesburgonya7 kcal
-
6.5g burgonya4 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
4.5g pasztinák3 kcal
-
8.7g kelbimbó3 kcal
-
6.5g sütőtök2 kcal
-
3.9g fokhagyma5 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.2g lilahagyma1 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1.6g kacsazsír0 kcal
Összesen
119
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 92.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 585.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2005 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 4251 micro
-
β-karotin 20297 micro
-
β-crypt 2187 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1719 micro
Összesen
1391
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.1 g
Zsír
-
Összesen 371 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6706.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1238 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 692 mg
-
Foszfor 3238 mg
-
Nátrium 1300 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.2 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 2342.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8019 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 606 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 699 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 17004 micro
-
β-karotin 81187 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 6876 micro
Összesen
5564
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 368 micro
-
β-karotin 1758 micro
-
β-crypt 189 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
4 db libacomb
-
3 db édesburgonya
-
3 db burgonya
-
3 db pasztinák
-
400 g kelbimbó
-
300 g sütőtök
-
3 fej fokhagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 kis fej lilahagyma
-
1 dl olívaolaj
-
3 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 szál kakukkfű
-
4 szál rozmaring
-
4 ek fokhagymapor
-
5 ek kacsazsír
Elkészítés
- Első körben a combokkal foglalkozzunk, mert viszonylag sokáig sülnek. A combokat kenjük meg libazsírral, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük őket egy nagy tepsire, fedjük be az egészet alufóliával, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órát.
- A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Tegyük őket egy nagy tálba, locsoljuk meg olajjal, mézzel, és szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymaporral. Jó alaposan forgassuk át, hogy mindenhol bevonja őket a fűszeres máz. Míg sülnek a combok, a zöldségeket tegyük félre pácolódni.
- Másfél óra elteltével vegyük ki a combokat a sütőből, és öntsük le róluk a felesleges zsiradékot. A combok alá terítsük le a bepácolt zöldségeket, majd immáron fólia nélkül toljuk vissza a sütőbe még egy 25-30 perce. Ez idő alatt a zöldségek megpuhulnak és megsülnek, a combok pedig ropogósra pirulnak. Az utolsó 6-8 perce bekapcsolhatjuk a grill fokozatot, hogy a zöldségek is kissé megkaramellizálódjanak, de figyeljünk rá, nehogy megégjenek.
- A combokat a velük sült zöldségekkel tálaljuk, és a kisült szafttal meg is locsolhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 160 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 284
- Össznézettség: 19758
- Feltöltés dátuma: 2021. október 29.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ha nincs idő hosszas főzőcskére, viszont azért szeretnénk valami tartalmas és látványos ételt villantani Márton-napra, ez lesz a tuti recept. Ropogós libacombok sült, mázas zöldségágyon. Egy tepsiben készül minden, így nem lesz sok mosatlanunk sem. Igaz, a comboknak a sülés kissé hosszadalmas, de nem kell végig a tűzhely mellett időzni, jut másra is idő ez alatt. Válogassátok össze hozzá kedvenc zöldségeiteket, mi is így tettünk. A zöldségek fűszeres páca és a kisült libazsír csodálatos egyveleget alkotnak majd, ne felejtsétek el tálaláskor meglocsolni vele az ételt!