A tavasz legszuperebb tésztakajáihoz adunk ihletet és ötletet! Ha szeretted volna egyszer kipróbálni a tésztakészítést is, akkor tarts velünk, a cikkből minden kiderül!
Juhtúrós conchiglie
Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni ...
Nagyon itt volt már az ideje, hogy a fránya tavasz hallasson magáról és ne csak fényképekről idézzük fel, milyen is az, amikor rügyeznek a fák. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ilyenkor valósággal rávetem magam a friss, könnyű, nyers zöldségekkel készült ételekre: a medvehagymát ipari mennyiségben fogyasztom, de a saláták, spenót, retekfélék, újhagyma, spárga sem ússzák meg a betakarítást. Nagy gondot okoz viszont, hogy nem szeretném agyonfőzni ezeket az első, nap érlelte terméseket, hanem minél kevesebb hőkezeléssel fogyaszthatóvá tenni. A saláták már unalmasak, ezért ilyenkor új tésztaételeket találok ki, mert ezer és ezer variációja létezik az így készülő, zsenge fogásoknak.
Spagetti al lemone
Mennyei, mennyei, mennyei! Hűűűű, de finom volt ez, szinte nem is tudtam abbahagyni. :) Talán furcsán hangzik ez a citromos tésztára, de bizton állítom, hogy ilyen letisztult, ...
Citromos spagetti
Tegnap este láttam ezt a receptet a tv-ben. Mivel húgom olasz síútjának köszönhetően a hűtőnkben lapult egy darabka parmezán sajt, nagyon megörültem és gyorsan ki is próbáltan. ...
Spagetti alla carbonara DoGGmától
Régi kedvenc kicsit pörgősebben elkészítve. Gyors és finom :)
Cukkinis carbonara
Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit ...
Brokkolis-gombás lasagne
Az örök kedvenc!! Legyen szó bármilyen tésztáról, bármilyen szósszal, mártással, raguval... Nálam minden formában nyerő! Anno komoly küzdelmet folytattam a párommal, aki még a ...
Csípős spagetti sült dióval
90 napos diéta alatt ez az egyik kedvent szénhidrátnapos ebédem, a férjem és a fiam kap hozzá husit vagy halat, de így önmagában is kitűnő fogás.
Azt hinnéd, a házilag gyúrt tészta nagy meló és semmi kedved a konyhában roskadozni órákon át? Szerencsére erre nem is lesz szükség! Egyszerre készíts több adag nyers tésztát, amit aztán lefagyaszthatsz, hogy később bármikor előkaphasd, ha éppen pastára fáj a fogad! Nem is kell más, mint fél kiló liszt, amit szitálj át, mielőtt felhasználnád és ehhez adagolj fokozatosan öt tanyasi vagy bio tojást. Most jöhet a karmunka: az izomláz esete simán fennáll, egészen addig kell gyúrni, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz a tésztagombóc. Ki is száríthatod, felhasználhatod azonnal, frissen vagy mehet egy része a fagyasztóba. Ez a tészta lasagnéhoz is kitűnő, amiből spenótos, fetás biztosan készül majd (valódi fetát nagyobb keleti fűszerboltokban kaphatunk), de lucullus paradicsomkonzervből és friss bazsalikommal hosszan főzve is készülhet a mártás. A tejszín az egyik legjobb barátod lehet, ha a friss zöldségeket megőriznéd eredeti állapotukban: gomba, petrezselyem, medvehagyma, újhagyma, mind elviselik maguk mellett a zsíros tejterméket a tésztán.
Spenótos-tejszínes-sajtos rigatoni
Azon kevés emberek közé tartozom, akik imádják a spenótot. Mindegy, hogy főzelékként vagy így, egy finom tésztához, mindenhogy előszeretettel fogyasztom.
Spenótos-juhtúrós tészta
A tésztás ételek gyorsan kész vannak, változatosak, és tökéletesek egy mozgalmas nap során. Mivel vár ránk egy hosszúhétvége, így a munkában kicsit felsűrűsödnek a tennivalók, és ...
Juhtúrós conchiglie
Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni ...
Pasta alla Norma ricottával
Catania tésztája... és Vincenzo Bellini: Pasta alla Norma
Paradicsomos-tejszínes sajtos tészta
Nagyon egyszerű, nagyon gyors és isteni finom. Anyukámtól tanultam még 2-3 éve ezt a receptet, és egyszerűen imádom.:)
Brokkolis-túrós tészta
A karácsonyi ünnepek után kerestem valami igazán könnyű és egészséges receptet. Ez nagyon megtetszett, gyorsan elkészül, és nagyon finom!
Gombás tagliatelle
Könnyű, gyors és mennyei eledel, a tálalásnál hozzáadott "extrákkal" válik kicsit izgalmasabbá az ételünk. Gazdagíthatjuk természetesen különböző erdei gombákkal, de ez a ...
Gomba vadas füstölt paprikás pappardellével
Az egész ételt azért találtam ki, mert ehhez a tésztához szerettem volna készíteni valami hozzáillőt. Mindig azon fő a fejem, hogyan lehet tésztát színezni, ízesíteni. Úgy érzem, ez ...
Az én kedvencem egyébként a taglietelle. Nem mondom, hogy sikerül tökéletesen reprodukálnom az eredetit, de nagyon igyekszem. A tésztát nagyon vékony, egy milliméteres vastagságúra kell nyújtani, úgy lesz igazán finom. S ha a zöldségeket roppanósra szeretnénk hagyni, blansírozzuk meg őket a tésztával való házasításuk előtt: négy-öt percre pottyantsuk őket forró, lobogó, sós vízbe, majd szűrőlapát segítségével helyezzük át jeges vízbe. Ha akarjuk, hús is mehet az ételünkbe: csirke-, pulyka vagy legjobb esetben kacsamell passzolnak hozzájuk leginkább, zsíros falatokkal ne nagyon próbálkozzunk, kivéve, ha kifejezetten olyan ételt készítünk, pl: spaghetti puttanesca. Nem kell félni a tésztától, hálás alapanyag, főleg, ha az ízlésünknek megfelelően készítjük, a jó idő beköszöntével nem is kell más ebédre vagy vacsorára (na jó, egy pohár bor azért még biztosan belefér).
Taglietelle pápai módra
Anyósom konyhai naptárából lestem el a receptet. A parmezános tojás igazán finom ízt ad a tésztának.
Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
A máj szerintem nem finom. Hacsak... hacsak nem egy igazán hozzáillő ízzel hozzuk össze. Márpedig a zöldborsó és a fokhagyma pazar ízkombinációt alkot a májjal, felülmúlva a ...
Pesto alla Genovese tagliatelle-vel
Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek ...
Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
Családommal felfedeztük a piros pestót. :-) Finom! :-) Tavaly nyár elején, megkóstoltunk egy jó minőségű, finom tésztamárkát, és azóta (a legtöbb esetben), rászavazunk, minden ...
Kapros túróval töltött durum tortellini
Az első házi tortellinim. :) Idejét sem tudom, hogy mikor ettem ilyesmit utoljára. Azt hiszem még Olaszországban, egy családi nyaralás alkalmával. Hűűű... de rég volt. Még kislány ...
Füstölt nyelvvel töltött tortellini
Mardékok, maradékok, tőletek nem nyugodhatok. Az úgy volt, hogy hétvégén sonkát főztem, és hamár, akkor a mélyhűtőben elfekvő két füstölt nyelvet is mellé dobtam energia ...