Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-túrós tészta

Brokkolis-túrós tészta
Brokkolis-túrós tészta
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi ünnepek után kerestem valami igazán könnyű és egészséges receptet. Ez nagyon megtetszett, gyorsan elkészül, és nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A túrót helyettesíthetjük cottage cheese-zel, úgy is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, egy nagy tálban összeforgatjuk olajjal, majd lefedve félretesszük.
  2. Közben a mártáshoz a brokkolit rózsáira bontjuk, sós vízben roppanósra főzzük, és lecsepegtetjük.
  3. Kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a brokkoli rózsákat, rámorzsoljuk a túrót, meglocsoljuk a tejszínnel, és közepes tűzön összepároljuk annyira, hogy a brokkoli továbbra is kissé roppanós maradjon.
  4. Végül megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a mártást, lazán összeforgatjuk, forrón tányérokba szedjük, és ismét meghintjük kevés aprított petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 391
elküldve: 12
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejszínes-brokkolis tészta, túrós-brokkolis tészta, tejszínmártásos brokkolis tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
tészta 50 dkg
brokkoli 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tehéntúró 25 dkg
főzőtejszín 3 dl
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint