r
Nosalty Logó

Pesto alla Genovese tagliatelle-vel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Pesto alla Genovese tagliatelle-vel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1547 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 773 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 1547 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát al dentére főzzük.
  2. Közben a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítju, és mozsárvan krémesre "törjük".
  3. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymagerezdeket, és a reszelt parmezánt, sózzuk, őrölünk rá borsot, és még egyszer nekiesünk a mozsárral.
  5. Ha a tészta kész, leszűrjük.
  6. A pestóra szedjünk, adunk hozzá pár kanállal a fövővízből, összekeverjük, és parmezánforgácsokkal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 413
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 50824
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Könnyű száraz fehérbor.Nálam most Nyakas Irsai.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek és harsogóak voltak, hogy mikor megtaláltam a szekrényben a karácsonyi ajándékgyártásból megmaradt fenyőmagot, mindjárt tudtam, mit eszek ma ebédre! :) A pesto amúgy az a cucc, amire nem lehet rákenni, hogy azért veszem a boltban, mert úgy gyorsabb. Amíg a tésztavíz felforr, még mozsárban is elkészülünk vele, de aprítóval még ez a 10 perc is kettőre redukálható. Arról nem beszélve, hogy aki egyszer az életben készített már pestót otthon, az többet nem megy érte a boltba. A pestót egy dologgal lehet elrontani: ha nem a megfeleő minőségű alapanyagokat veszünk hozzá. Kell neki az igazi parmezán, és a mandulaízű, sűrű, sötét extra szűz olívaolaj. Igaz, hogy nem olcsó mulatság egyik se - a fenyőmagról már nem is beszélve - de ebből a mennyiségből kb. 2 dl lesz, az íze pedig olyan intenzív, hogy elég belőle egy evőkanál. Fontos: ha marad, jól záródó üvebgen, olívaolajjal meglocsolva tegyük a hűtőbe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek