Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családommal felfedeztük a piros pestót. :-)

Finom! :-)

Tavaly nyár elején, megkóstoltunk egy jó minőségű, finom tésztamárkát, és azóta (a legtöbb esetben),  rászavazunk, minden formájában : a Barilla tésztákat. :-)

Mit lehet kihozni belőle? A szószos tésztát szeretjük, már csak össze kellett hozni az aszalt paradicsommal, paradicsomszósszal és darált hússal a piros pestót, ami nagyon finom ételt eredményezett a linguinivel. :-)

hozzávalók / 5 adag

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

ajánlat

Sok reszelt sajttal tálaljuk. Aki megteheti, parmezán sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk benne néhányszor megkeverve.
  3. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd a fűszereket és az aszalt paradicsomszeleteket is hozzáadva kb 40-45 percig főzzük, néha megkeverjük.
  5. Beleöntjük a bolognai szószt, a fehérbabokat, a piros pestót, teszünk bele 1-2 tk cukrot (szükség szerint)  és kb 8-10 perc alatt összefőzzük, kóstolás után még ízesítjük.
  6. Kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük, és a darálthúsos szósszal összekeverjük. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva, tetejére kiskanál piros pestót, és egy szelet aszalt paradicsomot tegyünk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 810
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszaltparadicsomos-pestós húsos linguini, pestós tészta, húsos-pestós tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-02-24 23:00

Kedves Anci!

Igen, szerintem bármelyik pestóból lehet, legyen az a piros paradicsomos, petrezselymes, bazsalikomos, medvehagymás, amelyikhez kedved van, és raktál is el, mert a házinál nincs fincsibb.:-))))
Nagyon szívesen, jó pestós tészta készítést és fogyasztást a családdal együtt .:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-02-24 15:56

Kedves Éva- Anyóca!
Most kaptam kedvet a pestós tésztához. Bármilyen pestóval lehet tésztát készíteni ?
Tavaly készítettem egy pár fajta pestót, de el is feledkeztem róla. Köszi, hogy
eszembe juttattad ! Puszi: Anci

1745
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
1 kk
sertéscomb 45 dkg
fűszerpaprika 1.5 ek
szárított paradicsom 10 db
paradicsomlé 500 ml
víz 2 dl
pesto 380 g
fehérbab 800 g
bolognai szósz 360 g
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 75 dkg
víz 2 l
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg